ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Για την 5η θέση με Ουγγαρία, νίκη επί των Ισπανών με 9-7

  18.08.2016 22:17       1383

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την 5η θέση στο τουρνουά υδατοσφαίρισης των 31ων Ολυμπιακών αγώνων, που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέϊρο θα έχει η Εθνική μας ομάδα των ανδρών. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε στον αποψινό αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 της Ισπανίας με 9-7 και πλέον αντιμετωπίζει μεθαύριο Σάββατο 20/8 στις 22:30 την Ουγγαρία (που επικράτησε με 13-4 της Βραζιλίας στον έτερο αγώνα κατάταξης), για τις θέσεις 5η- 6η . Αντίθετα η Ισπανία θα κοντραριστεί με τους διοργανωτές για τις θέσεις 7η -8η .

Παρά την έκδηλη απογοήτευση για τον αποκλεισμό από την 4άδα της διοργάνωσης και τα μετάλλια, οι παίκτες του Βλάχου μπήκαν στο παιχνίδι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Με έμφαση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι δεν άφηναν τους Ισπανούς να βρουν επιθετικές λύσεις, ενώ ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Γιάννη Φουντούλη, με το 1-0 να αποτελεί και σκορ οκταλέπτου. Οι διεθνείς μας, που είχαν για μία ακόμη φορά σε εξαιρετική ημέρα τον τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Φλέγκα, πήραν αέρα δύο τερμάτων, με τον Αλέξανδρο Γούνα, στον παίκτη παραπάνω, ενώ οι Ισπανοί, μείωσαν με τον Μολίνα σε 2-1, με το πρώτο γκολ τους πάντως να έρχεται 3 λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Η Εθνική μας έκλεισε το ημίχρονο με το 11ο γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στο τουρνουά, έχοντας το προβάδισμα με 3-1.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, τρία γρήγορα γκολ (εκ των οποίων τα δύο για τους τυπικά φιλοξενούμενους) διαμόρφωσαν το σκορ σε 4-3, με τους Ισπανούς να παρουσιάζονται προς στιγμήν βελτιωμένοι, στην τελική προσπάθεια. Η Ελλάδα όμως κάπου εκεί… πήρε φόρα και με τους Μυλωνάκη, Αφρουδάκη και Δελακά εκτόξευσε τη διαφορά στα 4 γκολ (7-3). Οι Ισπανοί μείωσαν και πάλι με τον Μολίνα, σε 7-4, μην μπορώντας να απειλήσουν πάντως ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η προσπάθεια των Ισπανών να κυνηγήσουν την ελληνική ομάδα στο σκορ δε μετουσιώθηκε σε ουσιαστική απειλή, με τους διεθνείς μας να ανταπαντούν, στα γκολ των Ιβήρων. Με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 9-7, απόλυτα δίκαια ήρθε η τρίτη νίκη για την Εθνική μας, που πλέον θέλει να καταταγεί, στην υψηλότερη δυνατή θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά, που ρεαλιστικά είναι η 5η.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α΄οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια)

Β’ οκτάλεπτο: 2-0 Γούνας (π.π), 2-1 Μολίνα (περιφ. 5μ), 3-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια)

Γ΄ οκτάλεπτο: 3-2 Μουναρίθ (περιφ. 5μ),  4-2 Αφρουδάκης (π.π), 4-3 Μολίνα (πέναλτι), 5-3 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 6-3 Αφρουδάκης (περιφέρεια) 7-3 Δελακάς (περιφ. 5μ), 7-4 Μολίνα (π.π).

Δ’ οκτάλεπτο: 7-5 Εσπανιόλ (περιφέρεια), 8-5 Μουρίκης (φουντ.), 8-6 Μουναρίθ (π.π), 9-6 Μουρίκης (φουντ.), 9-7 Μολίνα (περιφ. 5μ)

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ 9-7

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 4-3, 2-3

EΛΛΑΔΑ       ΙΣΠΑΝΙΑ      
Φλέγκας       Ινάκι      
Μυλωνάκης 1     Μουναρίθ 2    
Δερβίσης       Μπαρσέλο    
Γενηδουνιάς     Αλακόρν Τεβάρ    
Φουντούλης 1     Μολίνα Ρίος 4    
Ποντικέας     Μιγκέλ Αλφέρεζ    
Αφρουδάκης 2     Σιράνι      
Δελακάς 1     Εσπανιόλ 1    
Μουρίκης 2     Ταούλ      
Κολόμβος     Φερνάντεζ    
Γούνας 1       Μάλιαρακ    
Βλαχόπουλος 1     Ετσενίκε      
Γαλανόπουλος     Πινέδο      
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος Προπονητής: Γκαμπριέλ Παζ Ερνάντεζ
               

Διαιτητές: Μπόρις Μαργκέτα,  Πέρις Νέναντ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής