ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Σπύρος Γιαννιώτης

Για την νίκη και μόνο για την νίκη

  20.04.2012 14:30       997

Σήμερα το πρωί αναχώρησε για το Κανκούν του Μεξικό ο Σπύρος Γιαννιώτης, όπου θα συμμετάσχει στην τέταρτη κούρσα του,  για την σειρά  των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θάλασσας.

Με αφορμή αυτήν την παρουσία του στο μακρινό Μεξικό, ο Έλληνας αθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, και αναφέρθηκε στο επίπεδο που βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, τον πρωταρχικό του στόχο στο Κανκούν, αλλά και την προετοιμασία του εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναφορικά με τον προσεχή αγώνα τόνισε: «Θα είναι ένας αγώνας όπως και οι προηγούμενοι τρεις στους οποίους συμμετείχα. Αρχικά, έχω ως στόχο να διατηρήσω, αυτό που λένε στα αγγλικά, το feeling και το touch. Θέλω να διατηρηθώ σε υψηλά επίπεδα, καθώς όλοι μου οι αγώνες αποτελούν μέρος της προπόνησής μου για τους Ολυμπιακούς. Μένουν περίπου 110 μέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών και κάθε εμπειρία, μου είναι πολύτιμη, ειδικά σε αυτό το επίπεδο».

Για τις προσδοκίες του από τον εν λόγω αγώνα δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου και τις λέξεις. Πάντα έχω ως στόχο το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα που συμμετέχω. Δεν μου αρέσει να πω πως θα πάω για κάτι λιγότερο. Βέβαια τις τελευταίες μέρες με ταλαιπωρεί μία γαστρεντερίτιδα, την οποία σιγά – σιγά καταφέρνω να ξεπεράσω. Από την άλλη, είναι και το ταξίδι στην μέση, το οποίο αν συνυπολογιστεί και η μεγάλη απόσταση μπορεί να επηρεάσει και να καταπονέσει τον οργανισμό μου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πάω στο Μεξικό για κάτι λιγότερο από μία καλή παρουσία».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο επίπεδο της φυσικής του κατάστασης γενικότερα λέγοντας: «Όλη την χρονιά έχω καταπονήσει τον εαυτό μου, «καταπίνοντας» αμέτρητα χιλιόμετρα. Αν εξαιρέσουμε την γαστρεντερίτιδα, το μόνο που με απασχολεί είναι η κούρασή μου. Όμως όπως είπα, απομένουν περίπου 110 μέρες για την Ολυμπιάδα. Μετά το Μεξικό, θα έχω περίπου δέκα ημέρες ξεκούρασης. Από  ‘κει και έπειτα, δεδομένου ότι δεν έχω ξεκινήσει την πιο σκληρή προετοιμασία που μπορώ να κάνω, θα δώσω όλο μου το «είναι» για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ, ώστε να είμαι απόλυτα έτοιμος για το Λονδίνο».

Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης αγωνίζεται την Τρίτη, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πρώτος με 60 βαθμούς στην σχετική βαθμολογία.

Στη φωτογραφία ο αθλητής του Ολυμπιακού διακρίνεται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Εϊλάτ του Ισραήλ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος