ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΑΡΑΓΟΝΑ

Για το χρυσό θα παλέψει η Εθνική Ανδρών, με αντίπαλο τη Σερβία στον μεγάλο τελικό - Δώρο η νίκη της Ισπανίας 7-6 την Ιταλία

  29.06.2018 23:59       907

Το δώρο που περίμενε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, από τη Ισπανία (μετά τη νίκη της νωρίτερα επί της Τουρκίας με 21-2), ήρθε αργά το βράδυ της Παρασκευής (29/6) και ήταν πολύ ευπρόσδεκτο. Οι φούριας ρόχας νίκησαν με 7-6 την Ιταλία στον τελευταίο αγώνα του Β' Ομίλου των Μεσογειακών, στην Ταραγόνα, κι έτσι η Ελλάδα πήρε την πρωτιά στη βαθμολογία του συγκεκριμένου Ομίλου και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Αντίπαλος της Εθνικής μας στον τελικό για το χρυσό και την κούπα, την Κυριακή (1/7) στις 13.10 ώρα Ελλάδας, θα είναι η Σερβία, που έχει πάει στην Ταραγόνα με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη βασική της σύνθεση, αλλά παρεμένει πάντα ισχυρή (όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο, πήρε άνετα την πρωτιά στον άλλον όμιλο με ευρείες νίκες).

Η Ισπανία (που ήρθε 2η τελικά στον Β' Όμιλο) θα παίξει στον μικρό τελικό, για το χάλκινο, κόντρα στο Μαυροβούνιο, ενώ η Ιταλία (3η στον Β' Όμιλο) θα παίξει για τις θέσεις 5η-6η της διοργάνωσης κόντρα στη Γαλλία.

ΙΤΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 6-7. Ιταλία: Ντι Φούλβιο 3, Μποντέγκας 1, Βελότο 1, Ρετζούτο 1. Ισπανία: Μουνιαρίθ 2, Ταχούλ 2, Γκρανάδος 1, Μάγιαρακ 1, Περόνε 1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του Β' ΟΜΙΛΟΥ (Τελική, 3 αγ.):

1. ΕΛΛΑΔΑ 7

2. Ισπανία 6

3. Ιταλία 5

4. Τουρκία 0

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής