ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Γιώργος Κατσαρός: "Υποχρέωση στον φίλαθλο κόσμο της Χίου το Final-4 του Κυπέλλου στο νησί"

  05.03.2018 20:59       878

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, στις 23 και 24 Μαρτίου, τόσο στην ΚΟΕ όσο και στο νησί της μαστίχας. (Οι δύο ημιτελικοί ΝΟ Βουλιαγμένης - Ολυμπιακός και Πανιώνιος - ΑΝΟ Γλυφάδας θα γίνουν την Παρασκευή 23/3 και ο τελικός το Σάββατο 24/3).

Ο Α' Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και ψυχή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ο Γιώργος Κατσαρός, μιλάει στην ιστοσελίδα μας για την πορεία των προετοιμασιών και τη σημασία που έχει για το άθλημα, κυρίως την υδατοσφαίρισης της περιφέρειας, και ιδιαιτέρως του ακριτικού μας νησιού, αυτό το Final-4.

"Ήταν υποχρέωσή μας προς τον φίλαθλο κόσμο της Χίου να κάνουμε αυτό το Final-4 στο νησί της μαστίχας, από τη στιγμή που ήθελαν τη διοργάνωση και οι τοπικές αρχές, αλλά και ο Ναυτικός Όμιλος Χίου. Με τη συμβολή της ΚΟΕ, φυσικά. Είναι γνωστή η μεγάλη παράδοση που έχει στο άθλημα η Χίος και αποτελεί τον αιμοδότη του αθλήματος, ενώ από εκεί προέρχονται πολλοί από τους σημαντικότερους αθλητές των σωματείων του κέντρου και της Εθνικής ομάδας. Προς τιμήν του, μάλιστα, ο ΝΟ Χίου, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν προκρίθηκε στο F-4, επέμεινε στη διοργάνωση των αγώνων στην έδρα του. Ο κόσμος θα στηρίξει την εκδήλωση και το κολυμβητήριο θα είναι κατάμεστο. Όλα βαίνουν καλώς όσον αφορά τις προετοιμασίες, υπό την επιμέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής. Τις προηγούμενες ημέρες ήμουν στη Χίο για την τακτοποίηση λεπτομερειών, ενώ καταγράφηκαν και όλες οι ελλείψεις του κολυμβητηρίου, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να γίνουν όλα με τις απαραίτητες προδιαγραφές. Φιλοδοξούμε ότι και φέτος αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει γιορτή για το άθλημα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάνης Κορακής