ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Γκολομέεβ: "Ίσως να έρθει στα 50 ελεύθερο το μετάλλιο.."

  07.08.2018 22:05       1427

Του απεσταλμένου του ΠΣΑΤ στη Γλασκώβη Γιάννη Λαμπίρη

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το χρόνο, όχι από την 4η θέση που γενικά είναι μια κακή θέση, γιατί χάνεις το μετάλλιο στο τέλος». Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε τρία πανελλήνια ρεκόρ σε λιγότερο από 48 ώρες, κατεβάζοντας στον τελικό την πανελλήνια επίδοση στα 50 πεταλούδα στα 23.19 !

«Έκανα καλή κούρσα, βγήκα 4ος, έκανα πάλι ρεκόρ, αλλά μένει η πικρία που δεν ήρθε το μετάλλιο. Όμως, μέχρι πέρυσι δεν ήμουν καλός στην πεταλούδα που δεν ήταν και το βασικό μου αγώνισμα, αλλά έτσι όπως πάω βλέπω να το κάνω, έτσι φαίνεται (γέλια).

Είμαι σε καλή κατάσταση και έκανα ρεκόρ, αλλά πάλι 4η θέση. Με πληγώνει γιατί έχω μείνει πολλές φορές 4ος σε Ευρωπαϊκό.  Ο στόχος μου, βέβαια, ήταν ο τελικός στην πεταλούδα καθώς το δοκίμασα στους Μεσογειακούς και πήγε καλά. Απλά, τρώγοντας έρχεται η όρεξη και μόλις μπαίνεις τελικό θέλεις το καλύτερο. Είπαμε θα κάνω βασικό αγώνισμα την πεταλούδα, μετά το ελεύθερο βέβαια», τόνισε ο πρωταθλητής μας που αύριο πέφτει στα προκριματικά των 50 ελεύθερο. «Εκεί μπορεί να έλθει και το μετάλλιο. Θα δούμε. Νιώθω καλά και θα το παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις».

ΧΡΗΣΤΟΥ: "Ακόμα καλύτερα στον τελικό"

«Ήταν μια καλή μέρα, και μια καλή κούρσα τώρα στον ημιτελικό που με ενδιέφερε να περάσω και το έκανα χωρίς να ζοριστώ. Οι κούρσες είναι συνεχόμενες και όσο περνάνε οι μέρες, αρχίζει και βγαίνει και η κούραση». Ο Απόστολος Χρήστου πέρασε με τον 7ο χρόνο (1.58.14) στον αυριανό τελικό των 100 μέτρων αλλά είχε πάρει τη δεύτερη θέση στη σειρά του προσπαθώντας (όπως και το πρωί) να μην τα δώσει όλα μέχρι το τέλος για να κρατήσει δυνάμεις. Πλέον προετοιμάζεται για τον τελικό όπου:

«Πιστεύω ότι είναι εφικτό να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ το 1.57.40. Είναι ένας τελικός, και μάλιστα ο τελευταίος μου σε ατομικό αγώνισμα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο αύριο. Θεωρώ επιτυχημένη την παρουσία μου σε αυτό το Ευρωπαϊκό αλλά και της ελληνικής αποστολής γενικότερα με πολλούς τελικούς, αρκετά πανελλήνια ρεκόρ και καλές εμφανίσεις. Θέλουμε και ένα ακόμα καλύτερο φινάλε. Κρίμα για τον Κριστιάν γιατί έκανε μεγάλη προσπάθεια με τρία πανελλήνια σε λιγότερο από μια μέρα. Άξιζε το μετάλλιο».

ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ: "Μια πολύ ωραία εμπειρία"

«Δεν έκανα την κούρσα που θα ήθελα. Ξεκίνησα δυνατά, αλλά τελικά δεν μπόρεσα να κάνω το χρόνο που θα ήθελα. Ήταν μια δυνατή κούρσα. Δεν αγχώθηκα, γιατί έχω κούρσες, απλά πάντα ένας ημιτελικός είναι ξεχωριστός».

Ο Γιάννης Καρπουζλής γνώριζε ότι ήταν πολύ δύσκολο να προκριθεί στον τελικό των 50 πρόσθιο, έδωσε τη μάχη του και τερμάτισε με χρόνο 27.97, στη 16η θέση συνολικά. Όμως ήταν μια σημαντική εμπειρία η συμμετοχή του για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό μετά το 2016. «Σαφώς είναι σημαντική εμπειρία. Ο τελικός πήγε σε αρκετά ψηλούς χρόνους. Τώρα έχουμε μια μέρα ξεκούραση και μετά τη σκυταλοδρομία 4Χ100 μικτή όπου θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Γιατί όχι να προκριθούμε και στον τελικό».