ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

Η αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής Εφήβων για την Ποντγκόριτσα

  23.08.2016 17:45       1779

Αναχωρεί την Τετάρτη 24/8, στις 16:35, για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου (με πτήση μέσω Βελιγραδίου) η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Εφήβων, προκειμένου να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας (26/8 -3/9).

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τους εξής αθλητές:

Αδαμάντιος Μαντής, Δημήτρης Κουρούβανης (τερμ.), Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Νίκος Γαρδίκας, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γρηγόρης Γιαννόπουλος, Νίκος Δελαγραμμάτικας, Κωνσταντίνος Κάκαρης, Νίκος Παπασηφάκης, Γιώργος Γκίκας, Πολυμέρης Προσινικλής.

Μαζί τους ταξιδεύουν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο συνεργάτης του Νίκος Καραμάνης, ο φυσιοθεραπευτής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο διαιτητής Γεώργιος Πολυχρονόπουλος και ο αρχηγός της αποστολής και Γ' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑΝΟΥΣΗΣ

Στην Ποτγκόριτσα θα βρεθούν ακόμα, από την Πέμπτη 25/8, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητά του ως μέλος του μπιρό της FINA και υπεύθυνος - σύνδεσμος (liaison) της υδατοσφαίρισης στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς και ο γιατρός της ομοσπονδίας Κυριάκος Νανούσης, με την ιδιότητά του ως μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της FINA και υπεύθυνος για το προγραμματισμό και τους ελέγχους ντόπινγκ στην παγκόσμια υδατοσφαίριση.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στην πρώτη φάση η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τις ομάδες του Καναδά, του Καζακστάν, της Ρωσίας και της Κολομβίας. Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α' Όμιλος

Καζακστάν

ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία

Κολομβία

Καναδάς

Β' Όμιλος

Βραζιλία

Ιταλία

Ουγγαρία

Μαυροβούνιο

Γ' Όμιλος

Αίγυπτος

Νότιος Αφρικής

Ισπανία

Αυστραλία

Ιαπωνία

Δ' Όμιλος

ΗΠΑ

Κίνα

Κροατία

Νέα Ζηλανδία

Σερβία

Από τους τέσσερις ομίλους προκρίνονται απευθείας οι πρώτες ομάδες στους προημιτελικούς (4), ενώ οι δεύτερες με τις τρίτες κάθε ομίλου δίνουν έναν επιπλέον αγώνα για να προκύψουν οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες της φάσης των «8».

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας στον όμιλο (Οι ώρες είναι Ελλάδας)

26/8 11:20 ΕΛΛΑΔΑ - Καναδάς

27/8 20:40 Καζακστάν - ΕΛΛΑΔΑ

29/8 18:00 ΕΛΛΑΔΑ - Ρωσία

30/8 10:00 Κολομβία - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής