ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Ντράγκαν Άντριτς

Η επιλογή μου είχε ως βάση το αύριο του ελληνικού πόλο

  05.06.2012 16:01       1240

Για την απόφασή του να αφήσει εκτός Λονδίνου τον διεθνή περιφερειακό της Χίου Γιώργο Ντόσκα αλλά και τον αρχηγό και τερματοφύλακα της Βουλιαγμένης Κώστα Τσαλκάνη, μίλησε στην ΚΟΕ ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ντράγκαν Άντριτς:

«Οι δύο αυτοί αθλητές δεν ήταν στο σχεδιασμό μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εγώ διάλεξα κάποιους άλλους μικρότερους σε ηλικία παίκτες, όπως για παράδειγμα τον Γούνα και τον Βλαχόπουλο, που παίζουν καλά και έχουν μέλλον στην ελληνική υδατοσφαίριση».

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Ανδρών υδατοσφαίρισης, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει μεθαύριο Πέμπτη (7/6) και ώρα 9:30 στο Ζάππειο Κολυμβητήριο, μίλησε επίσης στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο βοηθός του προπονητή της Εθνικής Ανδρών Κώστας Βαμβακάρης.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βαμβακάρης η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας θα έχει ως απώτερο σκοπό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου. Ωστόσο, μέχρι τότε η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς πρόκειται να συμμετάσχει σε δύο τουρνουά που θα διεξαχθούν στην Ιταλία (27/6-1/7) και την Ισπανία (6-8/7) αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο Κώστας Βαμβακάρης μας έδωσε το γενικό πλάνο της προετοιμασίας της ομάδας, όπως έχει καθοριστεί μέχρι την έναρξη της Ολυμπιάδας. Συγκεκριμένα, η Εθνική μας θα προετοιμαστεί από κοινού με την ομάδα της Αυστραλίας και έπειτα με την ομάδα της Σερβίας (19-22/7). Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος της προετοιμασίας, ο βοηθός του κ. Άντριτς εξήγησε ότι την πρώτη εβδομάδα οι ρυθμοί θα είναι σχετικά χαλαροί και η προσοχή θα στραφεί κυρίως στη φυσική κατάσταση των αθλητών, ενώ την δεύτερη εβδομάδα θα εστιάσουν περισσότερο στο τεχνικό κομμάτι της προετοιμασίας.

Αναφορικά με τις κλήσεις των 22 αθλητών του Ντράγκαν Άντριτς ενόψει των Ολυμπιακών του Λονδίνου, ο Κώστας Βαμβακάρης δήλωσε: «Καλέστηκαν αθλητές του ’91 και ’93 που συμμετείχαν πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βόλο με σκοπό να αποκτήσουν κυρίως εμπειρίες για το μέλλον, και αυτό γιατί οι μεγαλύτεροι παίκτες μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα αποχωρήσουν. Προφανώς, οι 13 του Έντμοντον έχουν προβάδισμα αλλά κανείς δεν ακυρώνει τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές».

Στη φωτογραφία ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ντράγκαν Άντριτς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος