ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18ο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Η μεγάλη επιστροφή του ΝΟ Βουλιαγμένης, τροπαιούχος με 8-7 τον Ολυμπιακό (photos)

  20.05.2017 20:15       1576

Τη μεγάλη επιστροφή του στους τίτλους των εγχώριων διοργανώσεων της υδατοσφαίρισης, μετά από πέντε χρόνια, γιορτάζει ο ιστορικός ΝΟ Βουλιαγμένης. Η νεανική και πολλά υποσχόμενη ομάδα του ΝΟΒ, δημιουργία του Κώστα Λούδη, έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στον τελικό του 18ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο Καρπενήσι και νίκησε τον μεγάλο της αντίπαλο και φαβορί της διοργάνωσης Ολυμπιακό με 8-7, κατακτώντας το τρόπαιο.

Είναι το 4ο Κύπελλο Ελλάδας που κερδίζουν οι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ στην ιστορία τους, σε αυτήν την 15η συμμετοχή τους σε τελικό. Διακόπτουν ένα σερί τεσσάρων κατακτήσεων από τον αντίπαλό τους, καθώς ο ΝΟ Βουλιαγμένης το είχε κατακτήσει τελευταία φορά το 2012 (6-4 τότε τον ΝΟ Χίου). Το 8-7 είναι το σκορ της νίκης και της τελευταίας φοράς που είχε νικήσει η ομάδα της Βουλιαγμένης στην πρώτη μεταξύ τους (με τον Ολυμπιακό) συνάντηση σε τελικό Φάιναλ Φορ Κυπέλλου στην Κέρκυρα το 1999.

Έτρωγαν σίδερα οι παίκτες του Κώστα Λούδη στον τελικό του Καρπενησίου και εμφανίστηκαν άκριβώς όπως έπρεπε για να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα του μεγάλου αντιπάλου τους, που σημειωτέον έχει χρηστεί πρωταθλητής Ελλάδας για το 2017 και είχε μέχρι σήμερα το αήττητο και το απόλυτο των νικών, το οποίο επίσης του έσπασαν.

Με πολύ καλή άμυνα και κυρίως στον λιγότερο, τομέας όπου διακρίθηκε και ο Ολυμπιακός, αλλά και με τον τερματοφύλακά τους Μανώλη Ζερδεβά σε μεγάλη μέρα (έπιανε τα άπιαστα), οι Βουλιαγμενιώτες δεν πτοήθηκαν ακόμα κι όταν οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προηγηθούν με 5-3 στις αρχές του γ' οκτάλεπτου. Κι αφού μπλόκαραν τα ατού του Ολυμπιακού (που έπαιζε χωρίς τον τραυματία Γιάννη Φουντούλη), βρήκαν τρόπο να μειώσουν και να ισοφαρίσουν με Χρυσοσπάθη από περιφέρεια και Καπότση στον παίκτη παραπάνω, ενώ απάντησαν και στο γκολ του Ντόσκα με τον Τίγκα στο τέλος του γ' (6-6).

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ο Γεννηδουνιάς ξαναέδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά οι ψυχωμένοι πολίστες του ΝΟΒ ισοφάρισαν με τον Βίκο και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με γκολ του Σολανάκη (7-8), στο 3.13 πριν από το φινάλε του αγώνα, που έμελλε να είναι και το νικητήριο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία με παίκτη παραπάνω, με τη Βουλιαγμένη να βγάζει εκπληκτική άμυνα, ενώ χάθηκαν επιθέσεις εκατέρωθεν. Και στην εκπνοή ο ΝΟΒ έβγαλε ακόμα ένα μπλοκ, στο τελευταίο σουτ του Ολυμπιακού που επιχείρησε ο Ποντικέας, για να πάρει το κύπελλο.

Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε στη δεύτερη περίοδο ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού Χρβόγιε Κόλιανιν, για διαμαρτυρία.

Ο ΝΟΒ είχε 3/13 στον παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από τη θέση του φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 4/12 στον παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 γκολ από τον φουνταριστό.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των Ανδρέα Μοίραλη και Μιχάλη Κουρέτα.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γεννηδουνιάς 1-0 (περιφ.) 6.21, Μουρίκης 2-0 (φουντ.) 2.38, Αφρουδάκης 2-1 (περιφ.) 1.32, Καπότσης 2-2 (περιφ.) 0.37.

Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γιάνοβιτς 3-2 (π.π.) 6.09, Χρυσοσπάθης 3-3 (π.π.) 5.33, Μυλωνάκης 4-3 (περιφ.) 5.10.

Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Αργυρόπουλος – Κανακάκης 5-3 (π.π.) 6.56, Χρυσοσπάθης 5-4 (περιφ.) 6.28, Καπότσης 5-5 (π.π.) 3.17, Ντόσκας 6-5 (π.π.) 0.44, Τίγκας 6-6 (περιφ.) 0.15.

Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γεννηδουνιάς 7-6 (π.π.) 6.00, Βίκο 7-7 (φουντ.) 4.39, Σολανάκης 7-8 (π.π.) 3.13.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΗΣ 7-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  
Πάβιτς       Ζερδεβάς  
Μυλωνάκης 1     Κοπελιάδης  
Δελακάς       Δελαγραμμάτικας  
Γεννηδουνιάς 2     Καλογερόπουλος  
Πρέκας       Χρυσοσπάθης 2  
        Γούβης    
Ποντικέας     Αφρουδάκης 1  
Ντόσκας 1     Καλαϊτζής  
Μουρίκης 1     Βίκο 1    
Κολόμβος     Καπότσης 2  
Γιάνοβιτς 1     Τίγκας 1    
Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1   Σολανάκης 1  
Γαλανόπουλος     Κουρούβανης Δ.  
        Δήμου    
        Πάτερος    
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος Προπονητής: Κώστας Λούδης

Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρέτας

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΖΕΡΔΕΒΑΣ

MVP και καλύτερος τερματοφύλακας του Φάιναλ Φορ αναδείχθηκε ο γκολκίπερ του ΝΟ Βουλιαγμένης Μανώλης Ζερδεβάς.

Τις απονομές έκαναν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός και τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ Άννα Μαρκοπούλου και Δημήτρης Γιακουμάτος.

Δείτε πώς μεταδώσαμε τον τελικό LIVE.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής