ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Χρονικό καταστρώματος (8)

Η ώρα του Σπύρου ...

  22.12.2014 12:16       2921

ΦΩΤΟ: Ο Σπύρος Γιαννιώτης (δεξιά) αρχίζει από τη Μελβούρνη το σιρκουί των μεταλλίων του στην Μαραθώνια κολύμβηση

Μέρος 8ον (2007-08)

Του Φώντα Χήτα

Το … σιρκουί των επιτυχιών για τα Αθλήματα της ΚΟΕ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και την επόμενη διετία. Ο Σπύρος Γιαννιώτης αρχίζει το δικό του ράλι μεταλλίων στην Μαραθώνια κολύμβηση και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναλαμβάνει υψηλά πόστα στα διεθνή φόρα του Υγρού Στίβου.

2007

*Στη Μελβούρνη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών τον Μάρτη, ο Σπύρος Γιαννιώτης αρχίζει να γράφει στο κοντέρ του τις επιτυχίες στην Μαραθώνια κολύμβηση. Είναι 3ος στα 5χλμ, κατακτώντας έτσι χάλκινο μετάλλιο.

*Οι επιτυχίες στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των Νέων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στη Συγχρονισμένη κολύμβηση (Καλέλα), Δέσποινα Σολωμού και Νεκταρία Ραμνιώτη κατακτούν  χρυσό μετάλλιο στο Ντουέτο, η πρώτη επίσης ασημένιο στο Σόλο, ενώ άλλα δύο μετάλλια (χάλκινα) κατακτά η Εθνική μας ομάδα σε Ομαδικό και Κόμπο

*Στην κολύμβηση (Αμβέρσα), η Κριστέλ Βουρνά (50μ ελεύθερο) και η Αντριάννα Τερζή (200μ πεταλούδα), κερδίζουν χάλκινα μετάλλια.

*Ασημένιο μετάλλιο κερδίζει η Εύη Μακρυγιάννη (Σόλο) στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης (Ρώμη).

*Στην αντίστοιχη διοργάνωση των καταδύσεων (Στοκχόλμη), οι Θωμάς Μπίμης και Αλέξανδρος Μάνος είναι «ασημένιοι» στα 3μ συγχρονισμένων και οι Γιάννης Γαβριηλίδης/Σωτήρης Τράκας «χάλκινοι» στην Πλατφόρμα συγχρονισμένων.   

*Στην Ευρωλίγκα Ανδρών, ο Ολυμπιακός μένει 4ος στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου, μετά την ήττα του στην παράταση (13-15) στις 23 Ιουνίου από την Παρτίζαν Βελιγραδίου.

*Τα Χανιά φιλοξενούν (5-12 Αυγούστου)  το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νεανίδων, όπου η Εθνική μας ομάδα είναι 5η.

*Στο Μόντρεαλ και την τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ, η Εθνική μας ομάδα νικά (6-4) τον Καναδά στον μικρό τελικό και κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

*Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, εκλέγεται τον Νοέμβρη, Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας (COMEN), που συνεδριάζει σχετικά στην Αθήνα.

*Στο Ντέμπρετσεν, τον Δεκέμβρη, ο Γιάννης Δρυμωνάκος κατακτά χάλκινα μετάλλια στα 400μ Μ. Ατομικής και 200μ πεταλούδας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας.

2008

*Ο Ολυμπιακός ηττάται (9-10) στην Πάντοβα από τη Ρόμα, στον τελικό του Len Trophy Γυναικών, με προπονητή τον Χάρη Παυλίδη, στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης (19-20 Απριλίου).

*Λίγο μετά (25-26 Απριλίου), στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Καπ Γυναικών στην Κατάνια, ο ΝΟ Βουλιαγμένης (η Καμένου εξακολουθεί να βρίσκεται στον πάγκο), ηττάται (13-14) στην παράταση του τελικού (11-11 η κανονική διάρκεια) από την τοπική Οριζόντε.

*Δύο μετάλλια για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων (Βελιγράδι). Ασημένιο από τις Άσπα Πετραδάκη, Μαρία Μιχαλάκα, Παναγιώτα Τσιάλτα, Νόρα Δράκου (4χ100μ Μ. Ομαδική) και χάλκινο από την Κριστέλ Βουρνά (50μ ελεύθερο).

*Στο Μινσκ και την αντίστοιχη διοργάνωση των καταδύσεων, η Εθνική μας κατακτά τρία χάλκινα μετάλλια. Με τους Στέφανο Παπαρούνα (3μ Α’), τον ίδιο μαζί με τον Μιχάλη Φαφαλή(3μ συγχρονισμένων) και τις Παπαδημητρακάκη/Κεκέλου (3μ συγχρονισμένων).

*Τέσσερα όμως μετάλλια έρχονται και από τη συγχρονισμένη κολύμβηση στο Ανζέρ. Ασημένια με τις Νεκταρία Ραμνιώτη και Δέσποινα Σολωμού (Ντουέτο), αλλά και το Ομαδικό, χάλκινα με το Κόμπο κα την Σολωμού (Σόλο)

*Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα Χανιά γίνονται ο τόπος διεξαγωγής Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αυτή τη φορά στην κατηγορία Νέων γυναικών, με την Εθνική μας ομάδα να είναι 4η (5-8 στον μικρό τελικό από τη Ρωσία)

*Η Εθνική μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης κατακτά χάλκινο μετάλλιο (Κόμπο) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων (Αγία Πετρούπολη).

*Ο Σπύρος Γιαννιώτης αρχίζει τη συλλογή του και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο Ντουμπρόβνικ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθώνιας κολύμβησης κατακτά το χρυσό μετάλλιο (5χλμ).

*Στο Αϊντχόφεν, όπου διεξάγεται η κολύμβηση, ο Άρης Γρηγοριάδης είναι 1ος στα 50μ ύπτιο και κατακτά το χρυσό μετάλλιο, αλλά και 2ος στα 100μ ύπτιο (ασημένιο μετάλλιο), επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και στην Ευρώπη.

*Στο Μοντερέι του Μεξικού, η Κέλυ Αραούζου κερδίζει ασημένιο μετάλλιο (1500μ ελεύθερο) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων.

*Στις 16 Σεπτεμβρίου, 101 φάκελοι με τις απόψεις της ΚΟΕ, φτάνουν στα χέρια αντίστοιχων βουλευτών του Γ’ Θερινού τμήματος της Βουλής, αφορμή την δραστική περικοπή των επιβραβεύσεων της Πολιτείας προς τους διακρινόμενους αθλητές/τριες.

*Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος εκλέγεται (28 Σεπτεμβρίου) Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) και απευθείας στο «Μπιρό» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας παράγοντας υγρού στίβου με αυτό το αξίωμα.

*Στις 14 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Σάντρο Καμπάνια, μετά από 6 χρόνια συνεργασίας, με τη δήλωση του Προέδρου της: «Μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε. Ήλθε  φίλος και έφυγε σαν ένα μέλος της οικογένειας της ελληνικής υδατοσφαίρισης».

(Συνεχίζεται)