ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η Ρωσία ανάμεσα στις συμμετοχές του “Hellas Beetles Synchro Cup”

  30.03.2017 20:23       2675

Η κυρίαρχη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα της Συγχρονισμένης κολύμβησης, η Εθνική ομάδα της Ρωσίας, δεσπόζει ανάμεσα στις δηλώσεις συμμετοχής που έχουν αρχίσει να φτάνουν στα γραφεία της  οργανωτικής επιτροπής του “Hellas Beetles Synchro Cup”.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης θα είναι παρούσα με όλα τα αστέρια της στο διεθνές μίτινγκ που διοργανώνει ο πρωταθλητής Ελλάδας ΑΝΟ Μεταμόρφωσης από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου στο κολυμβητήριο της Σύρου, με τη συμμετοχή αθλητριών από σωματεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και Εθνικών Ομάδων.

Στο σπουδαίο αυτό αθλητικό ραντεβού, κατηγορίας ΟΠΕΝ, που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), αλλά και σε αυτό της ΚΟΕ (καθώς θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της), θα συμμετάσχουν σπουδαία ονόματα από το διεθνές στερέωμα του αθλήματος, κάποια από αυτά και στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους εν όψει του επερχόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος (14-30/7/2017, Βουδαπέστη).

Ανάμεσά τους φυσικά και τα αστέρια της Ελλάδας, που θα μετάσχει με την Εθνική ομάδα Γυναικών, αλλά και αυτή των Νεανίδων.

Στις δηλώσεις συμμετοχής που έχουν φτάσει, ήδη, περιλαμβάνονται επίσης αυτές των Εθνικών ομάδων Ουγγαρίας και Ουζμπεκιστάν, αλλά και οκτώ κορυφαίων σωματείων από την Ελλάδα, ανάμεσά τους φυσικά και τα Σκαθάρια του ΑΝΟΜ. Οι δηλώσεις συμμετοχών συνεχίζονται.

Στη διοργάνωση, εξάλλου, θα είναι παρούσα η διεθνής Γιαπωνέζα διαιτητής Μιγιάκο Χόμα, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA).

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα γίνει συνάντηση των ανθρώπων της οργανωτικής επιτροπής με τους αρμόδιους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο νησί, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν την εγκατάσταση για τους αγώνες στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο. Τις ίδιες ημέρες αναμένεται να γίνει εκεί καμπ προετοιμασίας της Εθνικής μας Ομάδας με τη συμμετοχή και του Ολυμπιακού Ντουέτου, Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Εβελίνας Παπάζογλου.

Η τεχνική σύμβουλος του ΑΝΟΜ και εθνική προπονήτρια Συγχρονισμένης κολύμβησης Μαρία Θηβαίου μας δήλωσε σχετικά: “Προχωράμε ομαλά με τα οργανωτικά. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε απόλυτη επιτυχία και φιλοδοξούμε να καθιερωθεί το μίτινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανάλογα με την υποδοχή και την υποστήριξη που θα τύχει, θα καθοριστεί και η πορεία του, που αισιοδοξούμε ότι θα είναι λαμπρή, καθώς θεωρούμε ότι θα αποκτήσει την απαραίτητη αξιοπιστία και λάμψη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα από τα μίτινγκ – κριτήριο για την επίτευξη των ορίων συμμετοχής στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και θα ενταχθεί στα “World Series”. Η πρώτη διοργάνωση συνδυάζεται με τη Σύρο (με τους φορείς της οποίας έχουμε άψογη συνεργασία), που είναι κι ένας όμορφος τουριστικός προορισμός και αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που εγγυάται την επιτυχία της διοργάνωσης”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής