ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

  03.09.2014 15:10       1606

ΦΩΤΟ: Από τη Συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη. Αριστερά ο Πρόεδροςτης ΚΟΕ και της COMEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στο κέντρο ο Δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης και δεξιά το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Χριστίνα Ρουσσίδου

Στην σπουδαιότητα της διοργάνωσης του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγεται από αύριο έως και την Κυριακή (4-7 Σεπτεμβρίου) στο νέο κλειστό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκαν οι οικοδεσπότες της σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Στο Δημαρχείο της πόλης, Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και της COMEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος και το μέλος του ΔΣ τη Ομοσπονδίας και  «ψυχή» της διοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη, Χριστίνα Ρουσσίδου, αναφέρθηκαν με χαρακτηριστικά λόγια στο Μεσογειακό Κύπελλο και τη σημασία του.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ (Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης): «Η διοργάνωση αποτελεί ένα γεγονός που το «κατακτήσαμε» με τη βοήθεια της ΚΟΕ. Καταφέραμε και ξεπεράσαμε εμπόδια 10 χρόνων και έχουμε πλέον ένα πανέμορφο κολυμβητήριο όπου φιλοξενούμε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Κάθε μικρή περιφερειακή κοινότητα στον αθλητισμό, έτσι πρέπει να λειτουργεί. Με εξωστρέφεια και δυναμισμό που ωθεί τον αθλητισμό μας και την τοπική κοινωνία.

Η παρουσία 26 χωρών αποτελεί από μόνη της σημαντικό γεγονός. Το ζητούμενο είναι να περάσουν όλοι αυτοί που έχουν έλθει στην πόλη μας, όμορφα, να μας βάλουν στη μνήμη τους να θυμούνται πάντα την Αλεξανδρούπολη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΚΟΕ - COMEN): «Νομίζω ότι πρόκειται για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Μπορεί εννοιολογικά το Μεσογειακό Κύπελλο να αναφέρεται στις χώρες της Μεσογείου αλλά δεν είναι έτσι, αφού μετά από κόπο καταφέραμε τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση αυτή να γίνει ουσιαστικά ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων με την ΟΠΕΝ μορφή που έχουν οι αγώνες.

Η παρουσία άλλωστε 26 χωρών αυτό σημαίνει. Αρκεί να σας πω ότι η συμμετοχή αυτή είναι μεγαλύτερη από ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (Βερολίνο) και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων (Ελσίνκι) που έγιναν φέτος το καλοκαίρι.

Για 3 λόγους φέραμε την διοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη: Πρώτα γιατί βρήκαμε ευήκοα ωτα σε ανθρώπους με βούληση, που ενστερνίστηκαν την σπουδαιότητα της διοργάνωσης. Δεύτερον γιατί το νέο Κολυμβητήριο είναι στα 3 κορυφαία της χώρας μας και το πρώτο, μετά το ΟΑΚΑ, για την συγχρονισμένη κολύμβηση. Τέλος γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας την Χριστίνα Ρουσσίδου που οραματίστηκε την έλευση τέτοιων διοργανώσεων στην πόλη.

Ως Ελλάδα έχουμε την δική μας ιστορία σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση. Πέρυσι, για παράδειγμα, στην Ανδόρα ήμασταν 1οι στην κατάταξη COMEN και 2οι πίσω από την πρώτη δύναμη του κόσμου στο άθλημα, τη Ρωσία. Γιατί καλά είναι τα οργανωτικά, αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι μιας αθλητικής διοργάνωσης είναι η διάκριση την οποία και θέλουμε.

Θεωρώ ότι αυτή η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στο Ελσίνκι και αυτό το ξέρουν όλες οι αποστολές που είναι εδώ.

Προσωπικά ευχαριστώ τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όλους όσους δουλεύουν και είναι εθελοντές στην διοργάνωση και ειδικότερα τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Στέλιο Βραχιόλογλου και τον συνεργάτη του Δημάρχου, τον Δημήτρη Καρυπίδη».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΥΣΣΙΔΟΥ (Μέλος ΔΣ ΚΟΕ): «Νιώθω συγκινημένη και ευλογημένη ταυτόχρονα. Όλα όσα ονειρευόμουνα χρόνια τώρα, αρχίζουν και υλοποιούνται στην πόλη μου. Πίστεψαν σε μένα ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και τους ευχαριστώ. Το Μεσογειακό Κύπελλο είναι μοναδικό γεγονός για την πόλη. Πιστεύω ακόμη περισσότερο πλέον ότι η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει η Βαρκελώνη της Ελλάδας στον αθλητισμό».

Όπως ανακοινώθηκε στη Συνέντευξη Τύπου, η αποψινή Τελετή Έναρξης που ήταν να γίνει στον Φάρο του λιμανιού της πόλης, θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμβητήριο λόγω καιρικών συνθηκών (βροχή).

 Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο (4/9) με τους προκριματικούς στο Ντουέτο (11.00) και το Ομαδικό (16.00).

Μετέχουν συνολικά 225 αθλήτριες (γεννημένες το 1999,2000, 2001),από 26 χώρες.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά ΕΔΩ:

http://new.livestream.com/accounts/9800575/events/3348537

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ