ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Συνέντευξη Τύπου των οργανωτών

  16.08.2013 16:13       1706

ΦΩΤΟ: Το 10ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών, μετά δύο αντίστοιχες διοργανώσεις του 2011 (Νέοι άνδρες) και 2012 (Νεάνιδες συγχρονισμένη, όπου και η φωτο) φιλοξενεί από την προσεχή Δευτέρα ο Βόλος

Ένα μοναδικό ρεκόρ κατέχει πλέον ο Βόλος με τη φιλοξενία του 10ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών (19-25 Αυγούστου).

Είναι η πόλη με τις περισσότερες συνεχόμενες – τρεις τον αριθμό – διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, την τελευταία 3ετία, γεγονός που επισημάνθηκε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου των οργανωτών.

Μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών το 2011 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων πέρυσι (2012), η πρωτεύουσα της Μαγνησίας υποδέχεται άλλο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών.

Όλοι οι ομιλητές της σημερινής Συνέντευξης Τύπου, στο Δημαρχείο Βόλου, επεσήμαναν την σπουδαιότητα της διοργάνωσης, αλλά και το γεγονός ότι η πόλη ξαναγίνεται κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος σε ότι αφορά τα αθλήματα του υγρού στίβου, την τελευταία 3ετία.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Σκαλτσογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Παύλος Μαβίδης και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δηλώσεων τους:

Πάνος Σκοτινιώτης (Δήμαρχος Βόλου): «Όπως δεσμευτήκαμε πέρυσι, τηρήσαμε την υπόσχεση μας φέτος. Ο Βόλος καταρρίπτει ρεκόρ που νομίζω δύσκολα θα ξαναγίνει. Να διοργανώσει δηλαδή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το 2011 και το 2012.

Έχουμε ανάγκη από τέτοιες διοργανώσεις που τονώνουν και προβάλουν την τοπική κοινωνία.

Η Τελετή έναρξης την Κυριακή θα είναι πρωτότυπη, στην παραλία της πόλης. Καλώ τους φιλάθλους του Βόλου να επαναλάβουν τη θερμή τους παρουσία τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ευχαριστώ τον φίλο πλέον του Βόλου, Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, την Περιφέρεια, τα στελέχη μας και τις 10άδες των εθελοντών μας, για την συμβολή τους στην διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην πόλη μας».

Γιώργος Σκαλτσογιάννης (Αντιπεριφερειάρχης): «Είναι όντως πολύ σημαντικό που ο Βόλος διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας καθαρής και τίμιας συνεργασίας, προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, με ανιδιοτέλεια, όλων εκείνων των ανθρώπων που μετέχουν της διαδικασίας οργάνωσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών.

Έχουμε στην ουσία υποκαταστήσει, Περιφέρεια και Δήμος, την Κεντρική Διοίκηση, αφού καλύψαμε το κενό της και πάντα με τη στήριξη της ΚΟΕ. Η συνεργασίας αυτή είναι επιτυχής και γι αυτό ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της».

Παύλος Μαβίδης (Πρόεδρος ΔΟΕΠΑΒ): «Πάνω απ’ όλα νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της προσπάθειας μας. Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν αν απουσίαζαν οι εθελοντές μας. Αυτή είναι η αλήθεια και είναι μάθημα προς όλους.

Συγχαίρω την ΚΟΕ και τον Πρόεδρο της για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλημάτων της. Σ’ ότι δε αφορά τον ίδιο τον κ. Διαθεσόπουλο, πιστεύω ότι πια είναι πολίτης της Γης και όχι απλά της Ελλάδας».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Ζούμε σε μια χώρα και μια κοινωνία όπου η καθημερινότητα τους δεν αφορά τον άνθρωπο, αλλά δυστυχώς αριθμούς, μέτρα και μνημόνια.

Εκδηλώσεις λοιπόν σαν αυτές, είναι πέρα απ ‘όλα αυτά γιατί έχουν να κάνουν πρώτα με τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά που διεξάγεται Παγκόσμιο πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Βόλο και έχει δίκιο ο Δήμαρχος για το ρεκόρ που ανέφερε.

Η επιλογή άλλωστε του Βόλου δεν έγινε τυχαία για τις διοργανώσεις αυτές, αφού:

  1. Διαθέτει φοβερές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα μας (3 κολυμβητήρια)
  2. Έχει ιστορικότητα στα αθλήματα μας διαχρονικά
  3. Είναι μια καταπληκτική πόλη με απαράμιλλη ομορφιά στις γύρω περιοχές της
  4. Εμείς βρήκαμε τον ανθρώπινο παράγοντα, ανθρώπους δηλαδή με τους οποίους επί σειρά ετών ενώσαμε τα χέρια μας και υλοποιούμε τόσο μεγάλες διοργανώσεις.

Αρκεί να σας αναφέρω ότι χτες επέστρεψα από το Σομπατέλι της Ουγγαρίας όπου διεξάγεται το αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νέων ανδρών, αυτό που είχαμε φιλοξενήσει εδώ το 2011.

Σας πληροφορώ λοιπόν ότι καμία σχέση δεν έχουν οι διοργανώσεις μας με αυτή της Ουγγαρίας.

Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, τον Δήμαρχο, την Περιφέρεια, τον ΔΟΕΠΑΒ, τους εθελοντές και όλο τον κόσμο που ασχολείται με την αναμφισβήτητη επιτυχία της».

Παρών στη Συνέντευξη Τύπου και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, με τον συνεργάτη του Στέφανο Λέανδρο και τον έφορο Μπάμπη Τρούλο.

Ερωτηθείς ο πρώτος για τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας, υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι διαθέτουμε την μικρότερη σε ηλικία ομάδα, από τις 15 εθνικές ομάδες που μετέχουν, αφού μόλις μία κοπέλα είναι 93άρα. Στόχος μας πάντα είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αυτό θα επιχειρήσουμε και στην διοργάνωση του Βόλου».

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο Βόλο με 16 κορίτσια και αύριο ο Γιώργος Μορφέσης θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της 13άδας των αγώνων.

Μετέχει στον Α’ Όμιλο με αντιπάλους την Ισπανία και τον Καναδά, αφού το Μεξικό που ήταν επίσης, έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από την διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ