ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η συνέντευξη Τύπου του Final-4

  17.05.2017 16:17       1327

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/5) η συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας της υδατοσφαίρισης των ανδρών που θα διεξαχθεί από 19-20 Μαΐου στην όμορφη πόλη του Καρπενησίου.

Σε αυτή παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των τριών εκ των τεσσάρων ομάδων που έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους στη γιορτή της υδατοσφαίρισης (Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός), ενώ είχε ενημερώσει πως δε θα καταφέρει να πραραβρεθεί εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του Ολυμπιακού βρέθηκαν ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος και ο παίκτης Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, από τη μεριά του Εθνικού ο προπονητής Φάνης Κουντουδιός και ο παίκτης Γιάννης Μπεριστιάνος και από την ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης, ο προπονητής Κώστας Λούδης και ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης.

Παρόντες ήταν από πλευρά της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κατσαρός, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ. Βασίλης Φακίτσας, Περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ παρών ήταν  και ο Πρόεδρος του ΚΟ Καρπενησίου κ. Κώστας Ντρίβας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε:

«To Φάιναλ-4 είναι σημαντικότατη διοργάνωση σε όλα τα αθλήματα. Συμμετέχουν οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του αθλήματός μας και σχεδόν η ολότητα των καλύτερων αθλητών και δη αυτοί που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα. Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Κατά παγία τακτική μας κάνουμε τα Final-4 στην επαρχία εκτός αυτού που έγινε στη Νίκαια και αυτό του 2004 (Final-8) που έγινε στο ΟΑΚΑ, καθώς και το περσιμό που διεξήχθη στη Βουλιαγμένη.

Τα υπόλοιπα τα έχουμε κάνει στην επαρχία ώστε να το δούνε ζωντανό και να το ζήσουνε οι άνθρωποι της περιφέρεις. Να έχουν επαφή με το άθλημα που δεν έχουν δυνατότητα να το κάνουν στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Φέτος συμμετέχουν τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες. Πιστεύω πως θα έχουμε μία διοργάνωση καλού επιπέδου στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι. Θέλουμε αυτές οι διοργανώσεις να αποτελούν γιορτή για το άθλημα κι όχι ευκαιρία κάποιων ανεγκέφαλων να το αμαυρώσουν. Εμείς το έχουμε καταφέρει. Εύχομαι αυτό το κύπελλο να έχει την ίδια εικόνα και την ίδια κατάληξη. Θέλω να ευχαριστήσω το Καρπενήσι που διοργανώνουμε για δεύτερη φορά αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό. Έχουμε την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράσταση της περιφέρειας και του Δήμου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τη Nova, που θα είναι εκεί με πλήρες υλικό και θα παρουσιάσει την εικόνα από τους αγώνες».

Ο κ. Φακίτσας, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου και αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής είπε:

«Κατ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ που επέλεξε το Final-4 να γίνει στο Καρπενήσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που θα δουλέψουν για να φέρουμε εις πέρας τους αγώνες, καθώς και όσους θα παρεβρεθούν στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Τασιό που δε βρίσκεται σήμερα κοντά μας λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Ήταν ο βασικός υποστηρικτής του εγχειρήματος να γίνουν οι αγώνες στο Καρπενήσι. Ο φίλαθλος κόσμος του Καρπενησίου περιμένει τη διοργάνωση.. Η ζήτηση για τις προσκλήσεις ήταν μεγάλη. Θα χαρούμε πολύ να έχουμε τέτοιες διοργανώσεις στο Καρπενήσι και στο μέλλον. Πιστεύουμε πως θα είναι μια γιορτή».

Ο κ. Ντρίβας, πρόεδρος του ΚΟ Καρπενησίου τόνισε: «Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά και με την προσπάθεια της ΚΟΕ θα διεξαχθεί – με τη σύμφωνη γνώμη αντιπεριφερειάρχη και περιφερειάρχη – το πρώτο κύπελλο Ελλάδας για τις γυναίκες. Είναι μια ανταπόκριση που βρήκαμε από όλη την αθλητική κοινότητα και τους αρμόδιους του Καρπενησίου και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δίνουμε μεγάλα ραντεβού στο κολυμβητήριο – κόσμημα που διαθέτουμε».

Ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Χαίρομαι πολύ που το Final-4 θα γίνει και πάλι στην περιφέρεια. Για δεύτερη φορά θα γίνει στο Καρπενήσι. Η διοργάνωση που έγινε πριν δυο χρόνια στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Εύχομαι να γίνουν δύο ημέρες με όμορφα παιχνίδια. Το εγχείρημα και οι προσπάθειες της ΚΟΕ να γίνει το Final-4 στην επαρχία είναι πολύ εύστοχο. Κι εγώ θέλω να ευχαριστήσω και τους ιθύνοντες του Καρπενησίου που μας δίνουν την ευκαιρία να τα πούμε σε αυτό το πολύ ωραίο μέρος και να αγωνιστούμε εκεί. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό. Είναι ο δέυτερος από τους τρεις στόχους που έχουμε θέσει φέτος και ο δεύτερος ελληνικός. Κατακτήσαμε ήδη το πρωτάθλημα και θέλουμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο. Ξέρουμε ότι ο θεσμός του κυπέλλου είναι διαφορετικός. Είναι παιχνίδια νοκ άουτ και σεβόμαστε το γεγονός ότι ο καλύτερος μπορεί να μην κερδίσει σε μία ημέρα. Θα πάμε πολύ υποψιασμένοι και πολύ προετοιμασμένοι για την κατάκτηση του κυπέλλου».

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, παίκτης του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ όμορφο να ταξιδεύουμε στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στο Καρπενήσι γι αυτή τη διοργάνωση. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν πριν δύο χρόνια στο Καρπενήσι, ήμουν όμως το 2010 στη Σύρο με το Παλαιό Φάληρο. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Εύχομαι να γίνουν ωραίοι αγώνες και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ο Φάνης Κουντουδιός, προπονητής του Εθνικού σημείωσε: «Είναι πολύ ωραίο που το Final-4 γίνεται στην περιφέρεια. Σε ότι Final-4 έχω συμμετάσχει ως προπονητής στην περιφέρεια, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλα τα φώτα είναι πάνω στους παίκτες και δίνουν μια άλλη ποιότητα στο άθλημα. Είναι πολύ ωραίο που ταξιδεύουμε στο Καρπενήσι. Ως Εθνικός είμαστε μια νεανική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για τον Εθνικό που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στο Final-4. Θα είναι μια αποκόμιση εμπειριών για την ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπεριστιάνος, παίκτης του Εθνικού υπογράμμισε: «Είναι πολύ θετικό που το Final-4 γίνεται στην επαρχία και γιατί ο κόσμος της επαρχίας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το άθλημα και με αυτό τον τρόπο ίσως καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά στο άθλημά μας. Είναι πολύ σημαντικό που περάσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final-4 και ειδικότερα για παιδιά νεότερα που θα γνωρίσουν την εμπειρία της αποστολής σε μία τέτοια διοργάνωση. Έχουμε ακρετές απουσίες ως ομάδα που κάνουν ακόμη πιο δύσκολο τον ημιτελικό αγώνα με τη Βουλιαγμένη. Παρ' όλα αυτά θα πάμε να κάνουμε τον αγώνα μας, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να το ευχαριστηθούμε».

Ο Κώστας Λούδης προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης είπε: «Νιώθω πραγματικά πολύ χαρούμενος που για μια φορά ακόμα που το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας διεξάγεται στην επαρχία. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του αθλήματος ο θεσμός αυτός να γίνεται σε μια επαρχιακή πόλη. Θεωρώ το Καρπενήσι ως ιδανικό προορισμό, αφού είχε διεξαχθεί πριν δύο χρόνια το Final-4 με απόλυτη επιτυχία. Είχα την τύχη και ως προπονητής του Παναθηναϊκού – που για πρώτη φορά συμμετείχε σε Final-4 και σε τελικό- και σαν προπονητής της Λαμίας – που για πρώτη φορά ομάδα της Α2 έφτανε στα ημιτελικά – να ξανασυμμετέχω σε διοργανώσεις στο Καρπενήσι. Ο θεσμός του κυπέλλου είναι μεγάλη γιορτή. Χάρηκα που άκουσα πριν λίγες ημέρες από το στόμα του προέδρου ότι από την επόμενη χρονιά θα πρέπει όλες οι ομάδες της Α1 να δηλώνουν συμμετοχή στο κύπελλο υποχρεωτικά. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αναβάθμιση του θεσμού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιες ομάδες δήλωναν ότι δε θα πάρουν μέρος σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό. Από εκεί και πέρα για το ΝΟ Βουλιαγμένης ο στόχος ήταν ξεκάθαρος από την αρχή της χρονιάς. Θέλαμε να φτάσουμε σε δύο τελικούς. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Αυτή τη στιγμή έχουμε ως στόχο τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό, έτσι ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός».

Ο Χρήστος Αφρουδάκης, αρχηγός του ΝΟ Βουλιαγμένης σημείωσε: «Και ως αθλητής και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) χαιρετίζω κάθε προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση του αθλήματος και να παίρνει σάρκα και οστά στην επαρχία. Όπως γνωρίζουμε υπάρχει κόσμος που δεν έχει τύχει να δει ένα παιχνίδι υδατοσφαίρισης από κοντά. Δεν έχω δει το κολυμβητήριο του Καρπενησίου, αφού η ομάδα μου δεν είχε λάβει μέρος πριν δύο έτη, αλλά έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια. Προφανώς και κάθε τέτοια ενέργεια, όπου βγαίνουμε εκτός του συνηθισμένου πλαισίου – και εννοώ το να γίνονται διοργάνωσεις και αγώνες στην Αθήνα – μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει. Ελπίζω όπως ήδη έχει γίνει στην πράξη και τα επόμενα Final-4 να διεξάγονται στις επαρχιακές πόλεις. Καλό είναι να μας φιλοξενεί το Καρπενήσι αλλά θα ήταν ωραίο κάθε χρόνο να γίνεται το Final-4 σε διαφορετική πόλη ή νησί, όπως γίνονταν και παλιότερα. Όσον αφορά το ΝΟ Βουλιαγμένης, πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε την ομάδα του Εθνικού και να λάβουμε μέρος στον τελικό. Αν φτάσουμε στον τελικό θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για τίτλο και αν όχι, να καταφέρουμε να κοντράρουμε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε να είναι και ένας τελικός που θα δώσει κίνητρο στους φίλους του Καρπενησίου να φύγουν από την πισίνα με πολύ θετικές σκέψεις για το άθλημά μας».

Το πρόγραμμα των αγώνων


Παρασκευή 19/5

18:30 Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης

20:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Σάββατο 20/5

18:00 Τελικός

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ