ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Ικανοποίηση από το αποτέλεσμα»

  25.07.2016 15:03       1241
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Πρωταθλήτριες ομάδες στις δύο γενικές κατηγορίες αναδείχθηκαν ο ΑΝΟ Γλυφάδας (Εφήβων/Νεανίδων) και ο Ηρακλής (Παίδων, Παμπαίδων Α', Παμπαίδων Β', Κορασίδων, Παγκορασίδων Α', Παγκορασίδων Β').
 

Ο προπονητής του ΑΝΟ Γλυφάδας του κ. Μίλτος Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε με την σειρά του στην επιτυχία της ομάδας του: «Πιστεύω πως είναι μια μεγάλη επιτυχία για το σύλλογό μας, αφού το πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό, κάτι που φάνηκε στο ότι όλα κρίθηκαν στο τέλος και στις λεπτομέρειες. Είμαι όμως αρκετά ικανοποιημένος, καθώς μιλάμε για έναν μεγάλο σύλλογο που πάντα πρωταγωνιστεί και αυτό δημιουργεί πίεση. Το τελικό αποτέλεσμα όμως μετράει και γι΄αυτό είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Όλα συντέλεσαν στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Από την διοίκηση που ήταν κοντά μας, τους αθλητές μας, καθώς και όλους τους προπονητές με την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Πάντα έχουμε σαν στόχο να βρισκόμαστε στις κορυφαίες θέσεις και να είμαστε πρωταγωνιστές. Θέλουμε όμως οι αθλητές μας να πρωταγωνιστούν και να παράγουμε αθλητές που θα αγωνίζονται στα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Θέλουμε να παίρνουμε πρωταθλήματα, αλλά δεν είναι εφικτό πάντα να το πετυχαίνεις αυτό. Το πιο σημαντικό και βασικό για εμάς είναι να βγάλουμε αθλητές που θα στελεχώσουν τις εθνικές μας ομάδες στο μέλλον».

 

Ο έφορος του Ηρακλή κ. Γιώργος Κοσμίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα τις ΚΟΕ, για τις εντυπώσεις του από την επιτυχία της ομάδας του:
«Ο στόχος του Ηρακλή σε μόνιμη βάση είναι να βρίσκεται στην κορυφή. Αυτό πετύχαμε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο σύλλογος μας στέφθηκε πρωταθλητής με αρκετά καλή βαθμολογία, κάτι που δικαιώνει την δουλειά μας . Όμως όπως λέει και ο λαός με τα καλά αποτελέσματα και τις επιτυχίες ανοίγει η όρεξη και θέλουμε να φθάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Οι βασικοί μας στόχοι επετεύχθησαν, όμως θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλους  που προέκυψαν μέσα από την προσπάθειά μας κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν τους είχαμε μελετήσει σωστά και δεν τα καταφέραμε. Όμως γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα».
Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζει ο σύλλογος του Ηρακλή, υποστήριξε: «Φυσικά και υπάρχουν προβλήματα. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους χώρους προπόνησης οι οποίοι είναι ελάχιστοι και αυτοί που υπάρχουν είναι απαρχαϊομένοι . Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες και παρότι έχουμε καλούς προπονητές κολύμβησης , η δουλεία μας γίνεται μετ' εμποδίων. Οι αθλητές μας αναγκάζονται να κολυμπάνε σε ακατάλληλες πισίνες και η προπόνηση έχει προβλήματα. Δικιά μας δουλειά όμως είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο μέλλον για αυτόν τον ιστορικό σύλλογο».
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ