ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΜΙΤΙΝΓΚ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

Ικανοποίηση και νέοι στόχοι προ των πυλών

  30.01.2017 10:20       980

Το κολυμβητικό μίτινγκ του Λουξεμβούργου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα. Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε συνολικά 4 μετάλλια (2 χρυσά στα 50μ. και 100μ. ύπτιο) και 2 ασημένια (50μ. και 100μ. ελεύθερο), ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης προσέθεσε άλλο 1 χάλκινο μετάλλιο (200μ. πεταλούδα) στην ελληνική παρουσία, έχοντας και μια έκτη θέση (100μ. πεταλούδα). Πρόκριση σε τρεις τελικούς Β (αγωνίστηκε στους 2) είχε ο Ελευθέριος Μανιός, ο οποίος ήταν 1ος στην κατηγορία των εφήβων στα 100μ. πρόσθιο.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης οι έλληνες πρωταθλητές Απόστολος Χρήστου και Στέφανος Δημητριάδης, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για την παρουσία τους και τις επιδόσεις τους στο Λουξεμβούργο.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά του εμφανίστηκε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος καταρρίπτοντας παράλληλα ατομικά του ρεκόρ, είδε την απόδοσή του να βελτιώνεται. «Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε από τις επιδόσεις που έκανα και στα 4 αγωνίσματα μου. Ήταν στόχος μου να κολυμπήσω γρήγορα στους συγκεκριμένους αγώνες και τα κατάφερα. Βελτίωσα μερικά από τα ατομικά μου ρεκόρ και αυτό μου έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση, βλέποντας την απόδοσή μου να γίνεται ολοένα και καλύτερη χρόνο με τον χρόνο.

Επόμενος στόχος μου είναι το  προσεχές πρωτάθλημα ΟΠΕΝ, όπου θέλω και εκεί να πετύχω γρήγορες κούρσες, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προετοιμασία μου για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το καλοκαίρι».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Δημητριάδης, είδε το μίτινγκ του Λουξεμβούργου, ως μία πρώτη επίσημη διοργάνωση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την νέα σεζόν, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής έπειτα από την περσινή Ολυμπιακή χρονιά, έδωσε χρόνο ξεκούρασης στον εαυτό του, ενόψει των νέων κολυμβητικών προκλήσεων του 2017. «Πραγματοποίησα μια αρκετά καλή εμφάνιση στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου και νιώθω ικανοποίηση από τους χρόνους μου,  καθώς μετά την Ολυμπιάδα του Ρίο, ξεκουράστηκα αρκετά και ξεκίνησα την προετοιμασία μου αργά και με χαλαρούς ρυθμούς. Χρειαζόμουν ξεκούραση έπειτα από τις συνεχείς παρουσίες μου σε μεγάλες διοργανώσεις την περσινή χρονιά και ήθελα να πάρω δυνάμεις για την νέα σεζόν και φυσικά να είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ