ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Ικανοποιημένες οι προπονήτριες της ελληνικής αποστολής

  29.05.2012 13:13       1070

Για την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν αλλά και τη γενικότερη εντύπωση που τους άφησε η διοργάνωση μίλησαν επίσης η Ομοσπονδιακή Τεχνικός, Ναταλία Τσερνέσκα και η προπονήτρια της ομάδας, Μαρία Θηβαίου.

Η κα. Τσερνέσκα κάνοντας έναν γρήγορο απολογισμό σχετικά με τους αγώνες, είπε: «Καλό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από την άποψη ότι πρώτα απ’ όλα είναι αυτό που θέλαμε και είχαμε στόχο για φέτος. Να κατεβάσουμε, δηλαδή, μία ομάδα που είναι ουσιαστικά μικρής κατηγορίας -εκτός από τη Σολωμού που είναι Γυναίκα- και να δούμε πως πάει αυτή η ομάδα και με ποιους μπορούμε να αγωνιστούμε. Πραγματικά, όταν πήγαμε εκεί πέρα και «πέσαμε» στο πρώτο τεχνικό ντουέτο, περάσαμε μεγάλες ομάδες όπως η Γαλλία και η Αγγλία και μας φοβήθηκαν πολύ, δηλαδή υπήρχε μία αναστάτωση. Σταθήκαμε πολύ καλά, βγήκαμε στο ομαδικό έκτες -όχι με μεγάλη διαφορά- και όλοι βλέπουν ότι τα παιδιά είναι μικρά αλλά είναι πολύ δυνατά. Σε ό,τι αφορά το Σόλο, η Δέσποινα πήγε πάρα πολύ καλά, βγήκε 4η αλλά ουσιαστικά εμείς πιστεύαμε ότι πρέπει να είναι σε καλύτερη θέση».

Με τη σειρά της η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας, Μαρία Θηβαίου, μίλησε κι εκείνη για τις επιδόσεις των κοριτσιών, λέγοντας : « Στην ελληνική πραγματικότητα που διανύουμε αυτό είναι άθλος. Το μετάλλιο μπορεί να μην ήρθε αλλά η Συγχρονισμένη επειδή είναι ένα άθλημα που λειτουργεί με παράδοση, αυτή τη στιγμή μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων, να πάμε και να είμαστε ανταγωνιστικές και ανταγωνίσιμες , να έχουμε τόσο δυνατό σόλο και ντουέτο, στο ομαδικό να υπάρχει αυτή η καλή παρουσία, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και ελπιδοφόρο. Σημαίνει ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική, έχουμε πλέον τώρα και έναν οδηγό για να δούμε τι θα αλλάξουμε, τι θα κρατήσουμε και από κει και πέρα προχωράμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που πραγματοποίησαν τα κορίτσια στο ομαδικό. «Δεν έχουν ξανακάνει κάποιο αγώνα, δεν είχαν δηλαδή ένα test drive, μία δοκιμασία», τόνισε χαρακτηριστικά η προπονήτριά τους και πρόσθεσε: «Πρόκειται για παιδιά τα οποία είναι όχι απλά μικρά, -δηλαδή είναι τέσσερα από COMEN, τα υπόλοιπα είναι από JUNIOR και μία Γυναίκα-, αλλά αρκετά μικρά και χωρίς εμπειρίες».

Η κα. Θηβαίου κατέληξε: «Νομίζω ότι αυτό που αποδείξαμε σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ότι επειδή έχουμε πάντα πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε μικρές κατηγορίες και μετά όσο ανεβαίνουμε αρχίζουν τα πράγματα και δυσκολεύουν, αποδείξαμε ότι έχουμε παρουσία, δυνατή παρουσία, υπολογίσιμη από όλους και στην ανώτατη κατηγορία, όχι μόνο στις μικρές. Δεν ξέρω αν μπήκατε σε κάποια διεθνή sites, συζητήθηκε ότι η Ελλάδα κατεβαίνοντας με πολύ μικρές αθλήτριες είναι υπολογίσιμη δύναμη και ευελπιστούμε να πάει ακόμα καλύτερα».

Όσον αφορά τις προσδοκίες τους από τις αθλήτριες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η κα. Τσερνέσκα δήλωσε στην ΚΟΕ: «Όταν πήγαμε στο Λονδίνο ο στόχος μας ήταν να αγωνιστούμε με την Αγγλία και τη Γαλλία που πέρσι, στη Σαγκάη, χάσαμε από αυτές τις ομάδες. Στο Λονδίνο τελικά, κερδίσαμε και Αγγλία και Γαλλία και Αμερική και τώρα που πήγαμε στο Πανευρωπαϊκό στόχος μας ήταν να κρατήσουμε αυτή τη στάση. Παρόλο που είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας της Πλατανιώτη που μπορούσε και να μην βουτήξει καθόλου, η ίδια αποφάσισε τελικά να αγωνιστεί. Παρά τα προβλήματα που είχαμε, κράτησαν τη θέση τους με μεγάλη διαφορά και αν πάμε έτσι, με δεδομένη τη θέση που έχουμε, τα κορίτσια θα μπορέσουν να χτυπήσουν την 8η θέση στην Ολυμπιάδα».

Τέλος, η κα. Θηβαίου μίλησε και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης που πρόκειται να διεξαχθεί στο Βόλο (12-16 Σεπτεμβρίου): «Από αυτά που είδαμε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τα μηνύματα είναι πολύ ελπιδοφόρα γιατί από τη τζούνιορ ομάδα, σίγουρα από εκείνες που αγωνίστηκαν δεν θα είναι καμία. Θα είναι πολύ μικρότερες αθλήτριες, διαφορετικές χορογραφίες, διαφορετικό επίπεδο, οπότε αν εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στις υπολογίσιμες δυνάμεις στην κατηγορία των Γυναικών, τότε στο τζούνιορ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Φυσικά, αυτό δεν μας επαναπαύει, σκληρή δουλειά, οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με αλλαγές και από εκεί και πέρα ελπίζουμε για το καλύτερο».

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός, Ναταλία Τσερνέσκα, έκλεισε τη συνέντευξη με το εξής ελπιδοφόρο μήνυμα: «Ελπίζουμε να πάρουμε μετάλλιο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το θέλουμε πάρα πολύ και εμείς και τα παιδιά. Αυτό θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Και βέβαια θέλουμε να πούμε ότι έχουμε πολύ καλό κλίμα, όσον αφορά τη συνεργασία μας σαν προπονητές με τον Τεχνικό Σύμβουλο, με την Ομοσπονδία και ευχαριστούμε όλους όσους μας βοηθάνε».

Στη φωτογραφία οι προπονήτριες της ελληνικής αποστολής, Μαρία Θηβαίου (αριστερά) και Ναταλία Τσερνέσκα (δεξιά).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος