ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ισοπαλία σε συγκλονιστικό παιχνίδι με φινάλε γκραν γκινιόλ, 9-9 το Φάληρο με τον Απόλλωνα

  13.01.2018 17:59       992

Παιχνίδι θρίλερ με φινάλε γκραν γκινιόλ και επεισοδιακό έγινε στο Ρέστειο κολυμβητήριο, όπου το Παλαιό Φάληρο και ο Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλοι με 9-9 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής (πρώτης του Β' γύρου) του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι δυο ομάδες μπήκαν μαχητικές και αποφασισμένες να πάρουν το τρίποντο, στο ματς που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και είχε συναρπαστική εξέλιξη, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ένταση, όμορφο θέαμα και εντυπωσιακό φινάλε. Ο κορυφαίος του Φαλήρου Γιώργος Κουρλιάφτης (5 γκολ) είχε δώσει προβάδισμα στους Φαληριώτες με 8-7, αλλά ο Λέκιτς ισοφάρισες (8-8), 1.43 πριν από το φινάλε. Ο Θεοδωρόπουλος πέτυχε το 9-8 για το Φάληρο, 34 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αλλά οι Απολλωνιστές κατάφεραν με διπλή επίθεση στο τέλος να φτάσουν τελικά στην ισοφάριση (9-9), με γκολ του Γιώργου Φωκά στην εκπνοή και συγκεκριμένα στο 0.01 (ένα δευτερόλεπτο πριν από την κόρνα).

Οι διαιτητές μέτρησαν κανονικά το γκολ μετά από διαβούλευση, αλλά οι Φαληριώτες υποστήριξαν ότι έπρεπε να είχε κυλήσει ο χρόνος και να έχει ολοκληρωθεί το ματς πριν σουτάρει ο Φωκάς κι έτσι υπέβαλαν ένσταση μετά τον αγώνα. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "στο 6.56 πριν από τη λήξη της τέταρτης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία ο παίκτης Νο 10 του Παλαιού Φαλήρου, ο Χαράλαμπος Τρούλος, που απερχόμενος έλεγε "με βγάλανε έξω από το παιχνίδι τα καρ..."".

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 9-9

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-2, 4-3.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Φυτάλης, Κουρλιάφτης 5, Θεοδωρόπουλος 1, Κάκαρης, Αθανασίου, Τσαχιλίδης, Τρούλος 1, Σπηλιωτόπουλος 1, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης, Παζαϊτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ., Ματαράγκας, Φωκάς 1, Μόσκοφ 4, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος, Λέκιτς 3, Παπάκος, Δερμιτζάκης, Δερμιτζάκης Χρ. 1, Καστανάκης, Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κραβαρίτης

Αλυτάρχης: Μιχάλης Ανδρεάκος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής