ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α2 ΑΝΔΡΩΝ / ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ιστορική στιγμή για ΟΦΗ με άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, 8-7 τον Νηρέα στο Γέρακα

  15.07.2017 20:14       1449

Την πιο μεγάλη στιγμή στην ιστορία της (μέχρι την επόμενη) πανηγυρίζει η ηρακλειώτικη υδατοσφαίριση. Ο ΟΦΗ, ένας σύλλογος που έχει βγάλει κατά καιρούς από τα σπλάχνα του σπουδαίους πολίστες που έκαναν στη συνέχεια τεράστια καριέρα, αλλά δεν είχε καταφέρει ποτέ ο ίδιος να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία του αθλήματος, μπόρεσε να πετύχει τελικά την άνοδό του στην Α1 Ανδρών, για πρώτη φορά στα χρονικά, το απόγευμα του Σαββάτου (15/7).

Οι Ηρακλειώτες του Μάκη Βολτυράκη (σημαντική η συμβολή του, καθώς ανέλαβε τη φετινή σεζόν την ομάδα) νίκησαν με 8-7 μέσα στο κολυμβητήριο του Γέρακα τον τοπικό Νηρέα, στον τρίτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος, έκαναν το 2-1 στις νίκες και μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που τα είχε καταφέρει από την περασμένη Τετάρτη, είναι οι δυο ομάδες που ανεβαίνουν στην Α1, αμφότεροι ως νεοφώτιστοι.

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακά του Στέλιο Τσαβολάκη, που είχε κατεβάσει τα ρολά και έπιανε τα άπιαστα, αλλά και με σωστές επιλογές επιθετικά, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 5-0 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια ο Νηρέας Γέρακα, με ένα σερί 3-0 μείωσε σε 5-3 και φάνηκε ότι δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Οι Κρητικοί συνήλθαν και στο τέταρτο οκτάλεπτο προηγήθηκαν με 8-5, αλλά ο Νηρέας μείωσε σε 8-6, στα 54 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, και σε 8-7 με εύστοχο πέναλτι του Τσακιράκη, στα 8 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του αγώνα, που στο τέλος έγινε θρίλερ: Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν σέντρα και γύρισαν τη μπάλα προς τα πίσω. Ο Σπαγουλάκης έκανε λάθος, ο Τσακιράκης έκλεψε και σούταρε δυνατά από κοντά, αλλά ο ήρωας του ΟΦΗ τερματοφύλακας Τσαβολάκης απέκρουσε σωτήρια και έστειλε την ομάδα του στην Α1, καθώς αμέσως μετά ακούστηκε η κόρνα της λήξης.

Στο 7.31 του γ' οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητής του ΟΦΗ Κίτσος, για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές (οι Κρητικοί έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως -όπως υποστηρίζουν- για τις πολλές εύκολες αποβολές εις βάρος τους). Στο φινάλε του αγώνα οι φίλαθλοι του Νηρέα έβριζαν τον Μάκη Βολτυράκη και οι αλυτάρχες επιχείρησαν να τον προστατέψουν απομακρύνοντάς τον από τον πάγκο (δεν υπήρχε αποβολή, όπως λανθασμένα αρχικά εκτιμήθηκε).

ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ - ΟΦΗ 7-8

Οκτάλεπτα: 0-2, 0-3, 3-0, 4-3.

ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ (Κ. Σπηλιώπουλος): Δαβήλας, Χατζηδάκης 1, Παπαδόπουλος Γρ., Παπαδόπουλος Στ., Μαυρεδάκης, Νησανάκης, Τσακιράκης 2, Καφαντόγιας, Θεδωρακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Γκιζιώρος 3, Πιερράκος, Παπαδόπουλος Γ., Γαϊτάνης 1, Γιαννάτσης.

ΟΦΗ (Μ. Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Κόκκινος 1, Ιερωνυμάκης, Βασιλάκης 1, Γεωργόπουλος 2, Σπυριδάκης, Κιαμούρης, Λεονταράκης, Κλήμος 1, Γιγουρτάκης 1, Σπαγουλάκης 1, Καβουσανός, Βαλσάμος, Κλάδος.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρόπουλος

Αλυτάρχες: Δημήτρης Γαλήνας, Δημήτρης Πολίτης

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (16/7) Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΦΗ

Την Κυριακή 16/7 στις 17.30, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, θα γίνει και ο τελικός του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών ανάμεσα στις δύο ομάδες που πήραν την άνοδο στην Α1, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΟΦΗ, για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής της Α2.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής