ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας, 10-4 την Ολλανδία

  14.03.2017 23:25       1053

Νίκη που διατηρεί ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες της για πρόκριση στο Super Final του World League πέτυχε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης απέναντι στην Ολλανδία με 10-4 εκτός έδρας. Πλέον στην τελευταία αγωνιστική χρειάζεται νίκη επί της Γαλλίας εκτός έδρας και ταυτόχρονα βαθμολογική απώλεια των Κροατών στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ολλανδούς.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά για την Εθνική μας που δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου, με αποτελέσμα η Ολλανδία να προηγηθεί με γκολ του Λίντχουτ. Στη συνέχεια όμως, δύο γκολ των «Ιταλών» Βλαχόπουλου και Γούνα έδωσαν προβάδισμα 2-1 στην Εθνική μας. Στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου ο Λίντχουτ κατάφερε και πάλι να παραβιάσει την εστία της Εθνικής μας ομάδας, όμως δύο γκολ των Χρυσοσπάθη και Γενηδουνιά οδήγησαν την Εθνική μας στο ημίχρονο με διαφορά δύο γκολ υπέρ της (4-2).

Το τρίτο οκτάλεπτο κύλησε χωρίς γκολ για το μεγαλύτερό του διάστημα με τους Ολλανδούς να χάνουν αρκετές επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. Μάλιστα ένα λεπτό πριν το τέλος μείωσαν σε 4-3, όμως η άμεση απάντηση ήρθε από τον Αλέξάνδρο Γούνα που έκανε το 5-3 στην αμέσως επόμενη επίθεση.

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν το παιχνίδι και με σερί 3-0 στο πρώτ τετράλεπτο κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά στα 5 γκολ (8-3). Στη συνέχεια η Εθνική μας δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έφτασε στο τελικό 10-4.

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 4-10

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-1, 1-5

 

Ολλανδία (Ρόμπιν Φαν Γκάλεν): Βάχενααρ, Φένχοις, Γκμπανταμάσι, Φαν ντε Μπουργκ 2, Ρούτεν, Λίντχουτ 2, Γκοτμέικερ, Μίλερ, Νίσπελιγνκ, Γιάνσεν, Κουπμαν, Φαν Ίπερεν, Χούπελμαν

 

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Φουντούλης 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ποντικέας, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 4, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος

 

Στο άλλο παιχνίδι του Β' Ομίλου, η Κροατία επιβλήθηκε εύκολα της Γαλλίας με 16-6.

 

Η Βαθμολογία στον Β’ Όμιλο Ευρώπης, μετά από 5 αγωνιστικές:

  1. Κροατία 12 (67-38)

  2. Ελλάδα 12 (51-38)

  3. Ολλανδία 6 (37-53)

  4. Γαλλία 0 (38-64)

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ