ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Κατάθεση «ψυχής» από τις Eλληνίδες "γοργόνες"!

  06.09.2017 15:56       3708

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων γυναικών, ενόψει του αγώνα «χωρίς αύριο», με την πανίσχυρη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (7/09). Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου σήμερα (6/09) δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, κάτι που τους δίνει την ευκαιρία να προπονηθούν (2 φορές) και ακολουθώντας τις προπονητικές οδηγίες του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, να είναι πανέτοιμες για την μάχη με τις ΗΠΑ.

Μετά την πρωινή προπόνηση η ελληνική αποστολή είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος έδωσε τις ευχές του για καλή επιτυχία κόντρα στις ΗΠΑ.

Οι παίκτριες της ομάδας φωτογραφήθηκαν και μίλησαν στην ιστοσελίδα μας για την μέχρι τώρα πορεία τους αλλά και για τον διακαή πόθο, την κατάκτηση δηλαδή ενός μεταλλίου.

Η αμυντικός της ομάδας, Μαρία Πάτρα, εμφανίστηκε ήρεμη και αποφασισμένη για την νίκη: «Τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλα τα κορίτσια νιώθουμε έτοιμες για τον αγώνα με την Αμερική. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλό μας και φυσικά δεν τον υποτιμάμε. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με ποιοτικές παίκτριες, ομως παρόλα αυτά εμείς μπορούμε να τις κερδίσουμε».

Από την πλευρά της η Μαριαλένα Σελετοπούλου, συμπλήρωσε: «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο περιμέναμε. Είμαστε έτοιμες και προετοιμασμένες γι αυτό. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Το κλειδί είναι να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλό επίπεδο και να περιορίσουμε την κινητικότητά τους». Η 18χρονη διεθνής αναφέρθηκε και στην δυναμική παρουσία του κόσμου στο κολυμβητήριο του Βόλου: «Νιώθουμε ανατριχίλα με τόσο κόσμο να φωνάζει για εμάς. Δεν έχουμε συνηθίσει τόσο κόσμο στα κολυμβητήρια της χώρας μας και νομίζω πως θα μας βοηθήσει πολύ η συμπαράστασή του στην επίτευξη των στόχων μας».

Η Ιφιγένεια Μαυρωτά πήρε την σκυτάλη χαρακτηρίζοντας τον προημιτελικό ένα παιχνίδι «χωρίς αύριο»: «Είμαστε έτοιμες να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, στο οποίο θα καταθέσουμε την ψυχή μας μέσα στην πισίνα. Είμαστε πλήρης σαν ομάδα με βάθος στον πάγκο και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να ξεκουραζόμαστε. Μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η άμυνα και φυσικά η εμπειρία μας».

Η τερματοφύλακας μας Σταυρούλα Δουρέκα, δεν έκρυψε την φιλοδοξία της για ένα μετάλλιο:  «Έχουμε όλες τις ίδιες φιλοδοξίες. Ένα μετάλλιο και γιατί όχι ένα χρυσό μετάλλιο. Μπροστά μας είναι πλέον οι ΗΠΑ.  Πρέπει να παίξουμε αρχικά καλή άμυνα για να πάρουμε ρυθμό στην επίθεση. Είμαστε έτοιμες».

Τέλος η Κατερίνα Μιχαηλίδου, η οποία κλήθηκε στην ελληνική αποστολή την τελευταία στιγμή, υποστήριξε πως το όπλο μας κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η φουνταριστός μας. «Είναι τιμή μου που αποτελώ κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας, δούλεψα πολύ σκληρά όλη την σεζόν και πιστεύω άξιζα μια θέση στην Εθνική. Το όπλο μας με τις ΗΠΑ είναι ο φουνταριστός. Η Έλενα Ξενάκη ξεχωρίζει σε όλη την διοργάνωση. Δεν είναι όμως μόνο αυτή, όλη μας η ομάδα απαρτίζεται από εξαιρετικές παίκτριες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ