ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κώδικος «Γερμανία» και δεύτερη νίκη για την Εθνική Γυναικών

  19.01.2012 15:14       1202

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Φώντας Χήτας

Διπλή προπόνηση, παρά το ματς με την Ιταλία στο τέλος του χτεσινού προγράμματος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των Γυναικών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Εθνικής μας ομάδας η οποία, αύριο (Παρασκευή) αντιμετωπίζει τη Γερμανία 917.30 τοπική).

Το πρωί, οι διεθνείς μας έκαναν χαλάρωμα στην κεντρική πισίνα των αγώνων ενώ για το απόγευμα (18.30) προβλέπεται νέα προπόνηση στην πισίνα του Πανεπιστημίου.

Η τακτική και θεωρία για το ματς με τις Γερμανίδες, θα γίνει αύριο το πρωί (11.00) στο ξενοδοχείο.

Η Εθνική, μετά την σπουδαία νίκη της πρεμιέρας επί της Ιταλίας (10-9) κι αφού έβαλε τις βάσεις για την πρωτιά στον Β’ Όμιλο, με κανένα τρόπο δεν επιθυμεί να εμφανιστεί χαλαρή στο αυριανό παιχνίδι.

Όλα τα κορίτσια είναι ετοιμοπόλεμα και καθώς η Ρουμπέση με την Μανωλιουδάκη, κάθε μέρα που περνά νιώθουν και καλύτερα, σε ότι αφορά την κατάσταση των τραυματισμών τους (χέρι και μύτη αντίστοιχα), η αισιοδοξία είναι διάχυτη ότι ο στόχος των ημιτελικών είναι εφικτός στο 14ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Χρειάζεται σοβαρότητα σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, όπως αρμόζει σε μια τέτοια ομάδα, μια παγκόσμια πρωταθλήτρια. Δεν έχει σημασία αν ο αντίπαλος αύριο είναι ευκολότερος, αλλά να βλέπουμε εμείς όλα τα παιχνίδια με προσοχή, πολύ μάλιστα περισσότερο από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια μεγάλη διοργάνωση», υπογραμμίζει ο Σάκης Κεχαγιάς, συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Μορφέση.

Στην Εθνική σχολιάζουν τη συντριβή μεν της Γερμανίας από την Ισπανία, χτες (22-12), αλλά την ίδια στιγμή αναρωτιούνται και για τα 12 γκολ που κατάφεραν να πετύχουν οι Γερμανίδες.

Με την πιθανή αυριανή μας νίκη, η Εθνική θα φτάσει τις 10 συνεχόμενες νίκες επί της Γερμανίας, με τελευταία στις 24 Μαίου 2009 στο Μπόχουμ με 14-10 για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ.

Σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουμε να την βρούμε μπροστά μας από το 2006 (Βελιγράδι) όταν και κερδίσαμε 13-9.

Συνολικά σε 37 παιχνίδια, η Ελλάδα μετράει 31 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες.

Το απόγευμα και πριν την προπόνηση τους, τα κορίτσια θα είναι στην πισίνα «Πίτερ φαν ντε Χούγκεμπαντ» για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι των ανδρών μεταξύ Σερβίας – Κροατίας.