ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΠΑΘΛΟ NOVASPORTS

Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης: «Νιώθω δικαιωμένος, αλλά δεν επαναπαύομαι»

  29.05.2017 17:35       1669

Καλύτερος αμυντικός του φετινού πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, με 47 βαθμούς,  αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης μέσα από τη ψηφοφορία των δημοσιογράφων κατακτώντας το έπαθλο Novasports για τη σεζόν 2016-2017.

Ο πολίστας της ΝΟ Χίου με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε για το βραβείο που κέρδισε, τονίζοντας: «Νιώθω δικαιωμένος και είναι μία επιβράβευση των κόπων μου για τη φετινή σεζόν.  Όμως, δεν επαναπαύομαι και κοιτάω μπροστά ώστε να βελτιωθώ ατομικά και να γίνω ακόμα καλύτερος. Οφείλω πολλά στον προπονητή μου, για τις ευκαιρίες που μου έδωσε και τις οποίες αξιοποίησα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα πρόσωπα που ήταν μέσα στην ομάδα της Χίου, τους παράγοντες, τους φιλάθλους και την οικογένεια μου που με στήριξε στις καλές και στις άσχημες στιγμές».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ποιοι ήταν οι στόχοι της ομάδας την φετινή χρονιά και αν αυτοί επετεύχθησαν«Στην αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την αποφυγή των πλέι –αουτ. Εξαιτίας όμως κάποιων τραυματισμών και απωλειών που είχαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν ο στόχος ήταν να ήμασταν όσο το δυνατόν πιο ψηλά γινόταν στη βαθμολογία για τα παιχνίδια των πλέι –αουτ».

Σχετικά με το ποιος ήταν αυτός που δυσκολεύτηκε περισσότερο στο μαρκάρισμά του, απάντησε: «Αυτός που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν ο Δημήτρης Νικολαϊδης. Ανεξάρτητα της εμπειρίας ή όχι, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του θέλει να αποδείξει πράγματα. Ήταν ο πιο μαχητικός από όσους αντιμετώπισα φέτος. Αυτόν ξεχώρισα ως τον πιο δυνατό αντίπαλο».

Ως καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, απάντησε στο ποιο είναι αυτό το στοιχείο που κάνει έναν πολίστα καλό αμυντικό, υπογραμμίζοντας: «Από μικρός απέφευγα τα πρότυπα και αυτό εξακολουθώ να κάνω ακόμη και σήμερα. Για να γίνει κάποιος καλός αμυντικός θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Να έχει την ικανότητα και την εμπειρία να αναγνωρίσει τις ικανότητες του φουνταριστού και πρέπει να έχει και την ψυχολογία ώστε να αντιμετωπίσει το άγνωστο που μπορεί να βγάλει ο κάθε αντίπαλος παίκτης».

Τέλος, έκανε λόγο για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, επισημαίνοντας: «Αν εξαιρέσουμε τις πιο πάνω θέσεις, το πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι καλό για την ελληνική υδατοσφαίριση».

 

Γραφεο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ