ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / JAPAN OPEN

Κορίτσια για φίλημα οι Πλατανιώτη - Παπάζογλου με μετάλλιο στο Τόκιο (photos, video)

  30.04.2017 15:49       3803

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις της φετινής αγωνιστικής σεζόν για την Εθνική ομάδα της Συγχρονισμένης κολύμβησης τα εκπληκτικά κορίτσια που αποτελούν το ολυμπιακό Ντουέτο μας και είναι για φίλημα.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, μετά το όμορφο τεχνικό πρόγραμμα του Σαββάτου, εκτέλεσαν και παρουσίασαν καταπληκτικά το πρόγραμμά τους και στο ελεύθερο του Ντουέτου στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ιαπωνίας (Japan Open), που περιλαμβάνεται στη σειρά των World Series της FINA για το 2017 και μετέχουν πολλές από τις παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος. Έτσι ανέβηκαν στο βάθρο των νικητριών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Μετείχαν 19 Ντουέτα.

Κάτι που αποτελεί σημαντική διάκριση και δίνει ψυχολογία για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Οι Πλατανιώτη - Παπάζογλου βαθμολογήθηκαν με 87.7333 β. στο ελεύθερο πρόγραμμα και με ένα συνολικό σκορ (μαζί με το τεχνικό) 173.6279 β. ανέβηκαν στο βάθρο των νικητριών.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι οικοδέσποινες Γιαπωνέζες Γιουκίκο Ινούι και Κανάμι Νακαμάκι (στο τεχνικό ήταν η Μάι Νακαμούρα) με 92.6333 β. στο ελεύθερο πρόγραμμα και 183.1054 β. στο σύνολο και το ασημένιο οι Καναδέζες Ζακλίν Σιμονό και Καρίν Τόμας με 89.6000 β. και σύνολο 183.1054 β.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, μαζί τις εθνικές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Μαρία Θηβαίου, που τις συνοδεύουν, θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο Τόκιο για καμπ προετοιμασίας και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν όλες μαζί από εκεί για το Κούνεο της Ιταλίας όπου θα συναντήσουν και την υπόλοιπη Εθνική μας ομάδα που θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που γίνεται εκεί 5-7 Μαϊου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Ντουέτο του Japan Open ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε photos από τα κορίτσια μας στο Τόκιο, στο πάνω μέρος του δημοσιεύματος, αλλά και video στο παρακάτω link:https://www.facebook.com/dionyssis.protopapas/videos/10154940507592479/?autoplay_reason=ugc_default_allowed&video_container_type=1&video_creator_product_type=0&app_id=350685531728&live_video_guests=0

ΜΑΡΙΑ ΘΗΒΑΙΟΥ: "ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ"

Η εθνική προπονήτρια Μαρία Θηβαίου δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την απόδοση των κοριτσιών και από το αποτέλεσμα, γιατί είναι η πρώτη αναμέτρηση με τους αντιπάλους μας πριν από το Παγκόσμιο Πρωταθλημα στη Βουδαπέστη, όπου μας έστεψε νικητές. Ακολουθεί, εδώ στην Ιαπωνία, καμπ με την προπονήτρια της Εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας Μασάγιο Ιμούρα και την επικεφαλής της ιαπωνικής ομοσπονδίας της Συγχρονισμένης και παλιά Ολυμπιονίκη Μιγιάκο Χόμα, στο πλαίσιο της έναρξης μιας συνεργασίας σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ μας. Επίσης, κατόπιν επαφών με τους υπεύθυνους της καναδικής και της ιταλικής Εθνικής ομάδας εξασφαλίστηκε η συμμετοχή τους στο διεθνές μίτινγκ “Hellas Beetles Synchro Cup” στη Σύρο”.

Η Εβελίνα Παπάζογλου μας είπε από την πλευρά της: “Ήταν ο πρώτος μας αγώνας για φέτος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Ήταν ο πρώτος στόχος και το πρώτο μεγάλο τεστ εν όψει του Παγκοσμ’ιου πρωταθλήματος τον Ιούλιο. Εκτελέσαμε τα προγράμματά μας αρκετά καλά. Πήραμε καλές κριτικές. Οι προπονήτριές μας έμειναν ευχαριστημένες και είδαμε πώς πρέπει να δουλέψουμε και ποιες λεπτομέρειες πρέπει να διορθώσουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τελικό μας στόχο. Τώρα συνεχίζουμε για τρεις μέρες καμπ στην Ιαπωνία και συνεχίζουμε πετώντας κατευθείαν για το Κούνεο της Ιταλίας, για το Ευρωπαϊκο Κύπελλο, όπου θα συναντήσουμε εκεί και την υπόλοιπη ομάδα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής