ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γ. Αφρουδάκης

Κουρασμένοι, αλλά έτοιμοι εκεί που πρέπει

  11.01.2012 20:55       1016

Για τις αιτίες της «εύκολης» ήττας της Εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών από τη Σερβία, την εν γένει παρουσία στο «Σαμαρτζίδης καπ», την πορεία της προετοιμασίας, αλλά και τις προοπτικές διάκρισης εν όψει ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν μας μίλησε ο διεθνής φουνταριστός Γιώργος Αφρουδάκης. Ο έμπειρος πολίστας δήλωσε:

«Εμφανιστήκαμε στο παιχνίδι με τους Σέρβους μάλλον κουρασμένοι και νωθροί. Κι όταν παίζεις κόντρα σε μια ομάδα όπως η Σερβία και δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος, είναι λογικό να εκμεταλλεύεται η μεγάλη αυτή αντίπαλος τις αδυναμίες σου και να σε κερδίζει εύκολα. Δεν δικαιολογείται τέτοια εμφάνιση, δεν έχουμε πολυτέλεια για χαλάρωση. Όμως, αυτή η συγκεκριμένη ήττα δεν με ανησυχεί. Γενικότερα η εικόνα μας ήταν καλή μέχρι τώρα και στα προηγούμενα δυο ματς παίξαμε καλά, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών. Και απ’ όσο είδα τις αντιπάλους μας η διαφορά μας είναι μικρή. Η προετοιμασία γενικότερα πήγε καλά και το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Γι αυτό θεωρώ ότι αν στο ξεκίνημα του ευρωπαϊκού κάνουμε το καθήκον μας και κερδίσουμε Ολλανδία, τότε όχι μόνο θα πετύχουμε το βασικό μας στόχο, που είναι η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά, αλλά θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε και τις μεγαλύτερες δυνάμεις και να ψάξουμε κάτι περισσότερο».

ΑΝΤΡΙΤΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ Η ΑΜΥΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ

Παρά την ήττα με μεγάλη διαφορά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντράγκαν Αντριτς δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την άμυνα κόντρα στο θηρίο που λέγεται Σερβία, διότι ήταν η πρώτη φορά που τους αντιμετωπίσαμε φέτος και αντιδράσαμε σχετικά καλά. Σίγουρα η ήττα είναι βαριά και είχαμε προβλήματα στην επίθεση λόγω της σκληρής άμυνας των Σέρβων, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου». Για το φινάλε της προετοιμασίας εν όψει ευρωπαϊκού είπε: «Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε κατ’ αρχήν τα παιχνίδια που πρέπει και να πετύχουμε το στόχο μας. Κι αφού κοντράρουμε τις μεγάλες δυνάμεις, νομίζω πως θα τα καταφέρουμε».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΚΗΣ