ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Λόλο Ιμπέρν: «Η καλύτερη διοργάνωση της χρονιάς!»

  05.09.2017 14:48       1319

Ο άνθρωπος που έχει τις τύχες του παγκοσμίου πόλο στα «χέρια» του, ο Λόλο Ιμπέρν (πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της FINA), έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Ο σπουδαίος αυτός παίκτης, προπονητής και νυν παράγοντας της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, εκφράστηκε για τα όσα διαδραματίζονται στην παγκόσμια σκηνή σήμερα, αλλά και για το μέλλον του αθλήματος. Παράλληλα τόνισε ότι προτεραιότητά του από τον νέο ρόλο του, είναι να επικρατήσει μία ηρεμία στην αντιπαράθεση που επικρατεί σήμερα στον χώρο. Αναφορικά με την εφαρμογή των νέων κανονισμών δήλωσε κατηγορηματικά πως αποτελούν παρελθόν και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Προτεραιότητά του είναι η αύξηση των χωρών και των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα της υδατοσφαίρισης σε όλο τον πλανήτη.

Τέλος αναφορικά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον Βόλο, υποστήριξε πως είναι το καλύτερο τουρνουά φέτος στον κόσμο σε επίπεδο υποδομών, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στην ΚΟΕ, στον Δήμο Βόλου και στους εθελοντές. Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και μέλος του Δ.Σ. της FINA κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε το «πάθος» του παγκοσμίου πόλο.

Αρχικά μίλησε για τον νέο του ρόλο, ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του παγκοσμίου πόλο. «Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτή την θέση, αφού έχω υπηρετήσει την υδατοσφαίριση σε όλα τα επίπεδα, σαν παίκτης μετέχοντας σε Ολυμπιακούς αγώνες από το 1968 στο Μεξικό, σαν εθνικός προπονητής από το 1979 με την Εθνική Ισπανίας και σαν παράγοντας του χώρου από το 1988. Νιώθω υπέροχα που μετά από όλα αυτά που έχω προσφέρει, η Παγκόσμια Ομοσπονδία μου έδωσε αυτόν τον ρόλο. Ένας ρόλος με πολλές προκλήσεις για μένα, αφού πρέπει να τις πετύχω γιατί το πόλο είναι το πάθος μου».

Αναφερόμενος στο πρόσωπο που αντικατέστησε σε αυτή την θέση, τον Ιταλό Τζιάνι Λότζι, τόνισε: «Έμαθα πολλά από τον Ιταλό αυτόν παράγοντα, με τον οποίο ήμουν μαζί σαν παίκτης, σαν προπονητής και σαν παράγοντας. Δούλεψα μαζί του τα τελευταία 8 χρόνια και του αξίζουν συγχαρητήρια για ότι έκανε, Πιστεύω πως θα εξακολουθήσει να προσφέρει και στο μέλλον στην Παγκόσμια υδατοσφαίριση και θα ήθελα πάντα την γνώμη του».

Μιλώντας για το πρόσωπο του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ο οποίος είναι πάντα κοντά του στην διεθνή σκηνή του παγκοσμίου πόλο, ανέφερε για τον έλληνα παράγοντα: «Θεωρώ τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, το «πάθος» του Παγκοσμίου πόλο. Σε αυτόν οφείλει η Ελλάδα την ανέλιξή της στο άθλημα. Του χρωστάει τα πάντα. Είμαι κοντά του περισσότερα από 25 χρόνια και στην FINA και στην LEN».

Για τον αν χάθηκε μια μάχη για την LEN στις πρόσφατες εκλογές της FINA, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει ούτε πόλεμος, ούτε κάποια μάχη χάθηκε. Θέλω μέσω της θέσης μου να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το θέμα και να επικρατήσει μια ηρεμία στον κόσμο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Οι χώρες της ευρώπης είναι πολύ σημαντικές για την FINA και θέλω την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Όχι πόλεμο. Όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε το άθλημα. Και οι χώρες της κλασικής υδατοσφαίρισης, αλλά και οι χώρες που εντάχθηκαν πρόσφατα και άλλες που θέλουν να ενταχθούν στον χώρο μας».

Αναφορικά με τους νέους κανονισμούς που ταλανίζουν την παγκόσμια υδατοσφαίριση, ο Λόλο Ιμπέρν υποστήριξε: «Γιατί θέτετε τέτοιο θέμα; Τέλος το ζήτημα με τους νέους κανονισμούς. Σε αυτό στήριξε πρώτος την προσπάθεια για να μην αλλάξουν οι κανονισμοί και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Οι προτάσεις λοιπόν αυτές, αποτελούν παρελθόν. Δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Βέβαια το πόλο πρέπει να κάνει μία επανεκκίνηση. Επιθυμία μου είναι από την αρχή να μπούμε όλοι μαζί σε μία συζήτηση, για το καλύτερο δυνατό του αθλήματος».

Σε ερώτηση για τις προτεραιότητές του στον νέο του ρόλο, τόνισε: «Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η ηρεμία στην οικογένεια του πόλο. Δεύτερη είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή χωρών από όλες τις ηπείρους. Να ενταχθούν δηλαδή νέες χώρες στο άθλημα. Τρίτη και πιο σημαντική μου προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός προγράμματος για τα παιδιά. Όλα τα παιδιά που ξέρουν κολύμπι να παίξουν έστω μία φορά πόλο. Τέταρτον θα ήθελα πολύ να χτίσουμε ένα δυνατό όνομα για το πόλο στον χώρο του sports marketing, να κάνουμε δηλαδή το άθλημα πιο κερδοφόρο».

Αναφορικά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών που διεξάγεται αυτές τις μέρες στον Βόλο, δήλωσε: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ΚΟΕ, στον Δήμο Βόλου, στους εθελοντές της διοργάνωσης και σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό το γεγονός. Θεωρώ πως αυτό το τουρνουά είναι το καλύτερο φέτος στον κόσμο, σε επίπεδο υποδομών. Πολλά συγχαρητήρια».

 Για το ενδεχόμενο να δώσει η FINA στο μέλλον την άδεια στην Ελλάδα για την διοργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων, δήλωσε: «...Τρελαίνομαι να έρχομαι στην Ελλάδα και να συμμετέχω σε τέτοια τουρνουά. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ