ΤΕΧΝΙΚΗ

Λουκάς Καρετζόπουλος: «Εξαιρετική χρονιά - Είχα καιρό στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ»

  28.09.2016 11:30       1287

Για την σεζόν που τελείωσε, αλλά και για αυτήν που έρχεται μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Λουκάς Καρετζόπουλος, που φέτος κατάφερε να πάρει δύο μετάλλια (ασημένιο στα 50μ επιφάνεια και χάλκινο στα 100μ επιφάνεια) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών και γυναικών που διεξήχθη στον Βόλο.

 

Ο αθλητής του ΝΟ Αμφιθέας πέτυχε τους στόχους του στην φετινή χρονιά, αφού εκτός των δύο μεταλλίων έκανε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. Επιφάνειας.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Λουκάς Καρετζόπουλος: «Ήταν αναμφισβήτητα μια επιτυχημένη χρονιά. Η 2η και η 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 50μ. και στα 100μ επιφάνεια, καθώς και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ επιφάνεια κάνουν την χρονιά εξαιρετική. Σίγουρα στόχος είναι πάντα το χρυσό μετάλλιο, αλλά είναι πολλές φορές θέμα ημέρας. Προσπαθούσα εδώ και πολύ καιρό να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ και φέτος τα κατάφερα».

Για την νέα σεζόν σημείωσε: «Η καινούρια χρονιά έχει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα World Games που θα γίνουν στην Πολωνία και αποτελούν πολύ σημαντικούς αγώνες στους οποίους στόχος είναι το μετάλλιο. Από εκεί και πέρα πάντα θέλω να πετυχαίνω καλύτερες επιδόσεις και να βελτιώνω τα ατομικά μου ρεκόρ».

Για το αν αντιμετώπισε δυσκολίες με τους χώρους προπόνησης είπε: «Γνωρίζω πως οι συγκυρίες είναι δύσκολες ξέρω ότι πολλοί αθλητές έχουν δυσκολίες στην εύρεση χώρων προπόνησης. Ευτυχώς εγώ δεν αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα. Η ΚΟΕ ήταν πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει σε ότι κι αν χρειαζόμαστε».

Παράλληλα ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον στηρίζουν στην προσπάθειά του: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τον Πέτρο Χαϊδάρη, τον σύλλογο μου τον ΝΟ Αμφιθέας, καθώς και την Ομοσπονδία που μας στηρίζει σε ότι χρειαζόμαστε όπως προείπα».

Τέλος, μίλησε για το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για την νέα γενιά αθλητών τεχνικής κολύμβησης που δίνουν ενθαρρυντικά μηνύματα: «Εννοείται πως όνειρο του κάθε αθλητή είναι να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δυστυχώς η τεχνική κολύμβηση αν και Ολυμπιακό άθλημα δεν βρίσκεται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Μακάρι κάποια στιγμή να μπει γιατί είναι ένα θεαματικό άθλημα και αξίζει να το δοκιμάσει κανείς. Ελπίζω να ασχοληθούν μαζί του περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα. Ήδη οι νεότερες γενιές που έρχονται είναι εξαιρετικές και βλέπω ότι υπάρχει μια συνέχεια στο άθλημά μας».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ