ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Μαρία Θηβαίου

  19.04.2012 16:03       2419

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Προολυμπιακό τουρνουά Συγχρονισμένης Κολύμβησης για την Ελλάδα, αφού το Ντουέτο, που αποτελείται από την Δέσποινα Σολωμού και την Ευαγγελία Πλατανιώτη, με αναπληρωματική την Ευαγγελία Κουτίδου, κατάφερε και πήρε την έκτη θέση. Αυτό σημαίνει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,  θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Όλα δείχνουν, μετά και την χθεσινή επιτυχία, πως μόνο με θαύμα δεν θα ταξιδέψει η ελληνική αποστολή στην αγγλική πρωτεύουσα. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η αρχηγός της αποστολής, πρώην πρωταθλήτρια και νυν κριτής, Μαρία Θηβαίου, η οποία δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας: «Η ψυχολογία είναι τρομερά ανεβασμένη στην ελληνική αποστολή μετά την θαυμάσια εμφάνιση από τα κορίτσια μας. Είμαστε σίγουρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και με βάση τα αποτελέσματα στο Προολυμπιακό τουρνουά, φαίνεται πως μπορούμε να διεκδικήσουμε μια μεγάλη διάκριση στο Λονδίνο, που είναι η συμμετοχή μας στις 8 πρώτες ομάδες του κόσμου. Είμαστε ήδη στην έκτη θέση, κάτι το οποίο θα ήταν εκπληκτικό αν το διατηρούσαμε.» και  συνέχισε «Θεωρώ πως από τις ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί, μόνο η Κίνα και ο Καναδάς είναι καλύτεροί μας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πραγματικά μπορούμε να διεκδικήσουμε μια θέση στην οκτάδα. Θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα να είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια, η Μαρία Θηβαίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που τονίζουν ακόμη πιο πολύ την επιτυχία των δύο κοριτσιών, λέγοντας: «Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα. Τα κορίτσια αφήνουν τα σχολεία τους, τις δουλειές τους, για ένα δάφνινο στεφάνι. Προπονούνται καθημερινά σε επαγελματικές βάσεις χωρίς καμία αμοιβή. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν μιλάμε για χρήματα. Μιλαμε για κίνητρα. Τα κορίτσια παραμελούν τις σπουδές τους, τις οικογένειές τους και την προσωπική τους ζωή, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο. Και όμως μιλάμε για αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους στο εξωτερικό. Κανένας δεν κάνει την Ελλάδα υπερήφανη στον κόσμο, εκτός από τους εκπροσώπους της στον αθλητισμό. Κατά τα άλλα πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, και λειτουργούμε με τόσο άσχημο τρόπο σε κάποιους τομείς».

Τέλος, για την ίδια η συμμετοχή της στο Προολυμπιακό έχει και έναν άλλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την διάκρισή της ως κριτής. Για το θέμα αυτό είπε: «Είναι πολύ σημαντικό, και γίνεται γα πρώτη φορά, να έχει η Ελλάδα κάποιον κριτή σε ένα τουρνουά όπως και το Προολυμπιακό. Επιπροσθέτως, μετά το τέλος του τουρνουα, θα κριθούν και θα αξιολογηθούν οι κριτές για τους Ολυμπιακούς. Εκτιμώ πως τα πηγαίνω καλά και πως θα διεκδικήσω κι εγώ μια θέση στην Ολυμπιάδα, μαζί με τα κορίτσια μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος