ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ/ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ

«Με όνειρο μια μεγάλη διάκριση»

  23.08.2016 10:11       1509

Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων αναχωρεί αύριο (Τετάρτη 24/8) για την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, ώστε να φτάσει σε ακόμη διάκριση, όπως μας έχουν συνηθίσει οι Εθνικές μας ομάδες τα τελευταία χρόνια. Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μίλησε για τους στόχους της ομάδας, αλλά και για την κοινή προετοιμασία με την Αυστραλία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά.

 

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου – Προπονητής Εθνικής Εφήβων

 

«Ξεκινάμε το ταξίδι με όνειρο μία μεγάλη διάκριση. Είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αρκετά δύσκολο, καθώς κατά την προσωπική μου εκτίμηση οκτώ ομάδες είναι δυνατές και υψηλού επιπέδου και μπορούν να φτάσουν μέχρι το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να πιστεύω ότι και η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές τις ομάδες. Η διάκριση και η πορεία όλων των ομάδων θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι αγωνιστικά η ομάδα είναι σχεδόν έτοιμη. Λέω σχεδόν, επειδή στο 100% θέλω να φτάσουμε με το που πατήσουμε το πόδι μας στο Μαυροβούνιο. Τα παιδιά είναι αρκετά σοβαρά και συνειδητοποιημένα και θέλουν να δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή πορεία στο παγκόσμιο».

 

Για την προετοιμασία μετά το Μεσογειακό Κύπελλο και την 6η θέση: «Σε αγωνιστικό επίπεδο, το μοναδικό σημείο αναφοράς μας είναι το Μεσογειακό Κύπελλο των Χανίων, όπου η ομάδα εκεί εμφανίστηκε μόνο με τρεις μέρες προπόνησης και καθόλου προετοιμασίας για το εν λόγω τουρνουά. Δεν δικαιολογούμαι για την έκτη θέση, απλά εμείς κοιτάζαμε ξεκάθαρα τα στάδια της προετοιμασίας, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

 

Για την κοινή προετοιμασία με την Αυστραλία: «Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κοινή προετοιμασία και φιλικά με την ομάδα της Αυστραλίας, από τα οποία βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Υπάρχουν κάποια μικρά κομμάτια του παιχνιδιού που πρέπει να βελτιώσουμε και άλλα στα οποία πρέπει να προσέξουμε. Τώρα βέβαια είναι η ώρα μηδέν και δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές».

 

Για την επιλογή της 13άδας και τους τραυματισμούς: «Θεωρώ ότι η προετοιμασία πήγε καλά. Δεν είχαμε μυικούς τραυματισμούς, ώστε να χάσουν κάποιοι αθλητές την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η επιλογή έγινε απόλυτα με τα δικά μου κριτήρια εκτός βεβαίως δύο αθλητών, του Δημήτρη Σκουμπάκη και του Κίμωνα Αλεξίου, οι οποίοι αντιμετώπισαν σκελετικά προβλήματα από τραυματισμούς που κουβαλούσαν. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά που αυτές τις τέσσερις εβδομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Όχι μόνο από αυτά που επελέγησαν για την τελική 13άδα, αλλά και γι αυτά που δεν επελέγησαν. Από εκεί και πέρα έβγαλα τους 13 πιο ετοιμοπόλεμους αθλητές. Ελπίζω πρώτα και πάνω από όλα να δικαιώσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς και να παίξουν σαν ομάδα. Από εκεί και πέρα ότι έρθει καλώς να έρθει».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ