ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ/ΟΑΚΑ

Με σημαντικές επιδόσεις ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στο ΟΑΚΑ

  19.02.2017 13:52       2293

Με απόλυτη επιτυχία και σημαντικές επιδόσεις ολοκληρώθηκαν οι χειμερινοί αγώνες κολύμβησης νοτίου Ελλάδας στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ το τριήμερο (17-19/2).

Στην τελευταία ημέρα ο Παναγιώτης Μπολάνος ήταν αυτός που «άγγιξε» το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Νετάνια, καθώς το 26.48 στα 50μ. Ύπτιο των Εφήβων απέχει μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου από το 26.32 που είναι το όριο. Πάντως ο αθλητής του Ολυμπιακού βελτίωσε την επίδοσή του κατά 42 εκατοστά του δευτερολέπτου, αφού είχε 26.90, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Από τις υπόλοιπες επιδόσεις, ξεχώρισαν το 27.08 του Στέργιου – Μάριου Μπίλα στα 50μ. Ύπτιο των παίδων, το 4:04.18 του Σταύρου Κέντρου στα 400μ. Ελεύθερο Παίδων, το 2:19.59 της Νικολέτας Παυλοπούλου στα 200μ. Μικτή Ατομική Κορασίδων και το 2:08.33 στα 200μ. Μικτή Ατομική Παίδων του Απόστολου Παπαστάμου.

 

Αναλυτικά οι νικητές της 4ης αγωνιστικής

 

50μ. Ύπτιο

Νεανίδων: Μαρία – Μελίνα Τροχαλάκη – Ολυμπιακός – 30.49

Κορασίδων: Σταυρούλα Λουκαρέα – ΝΟ Καλαμάτας – 30.69

Εφήβων: Παναγιώτης Μπολάνος – Ολυμπιακός – 26.48

Παίδων: Στέργιος – Μάριος Μπίλας – ΝΟ Χαλκίδας - 27.08

 

400μ. Ελεύθερο

Νεανίδων: Αφροδίτη Κατσιάρα – ΑΕ Χαϊδαρίου – 4:27.75

Κορασίδων: Φωτεινή Μέτσιου – ΑΕ Χαϊδαρίου – 4:26.54

Εφήβων: Δημήτρης Μανιός – ΑΝΟ Γλυφάδας – 4:02.12

Παίδων: Σταύρος Κέντρος – Ωκεανός – 4:04.18

 

200μ. Πεταλούδα

Νεανίδων: Αγγελική Ζαμαριά – ΑΝΟ Αργυρούπολης – 2:21.01

Κορασίδων: Ασπασία Κανελλοπούλου – ΑΕ Χαϊδαρίου – 2:26.59

Εφήβων: Ευάγγελος Ασβεστάρης – Μίλων – 2:08.20

Παίδων: Ιάσονας Παπαδημητρίου – ΑΝΟ Αργυρούπολης – 2:08.43

 

200μ. Μικτή Ατομική

Νεανίδων: Ηλέκτρα – Βαρβάρα Λεμπλ – Ολυμπιακός – 2:19.62

Κορασίδων: Νικολέτα Παυλοπούλου – Ωκεανός – 2:19.59

Εφήβων: Νικόλαος Ντάνος – ΑΟ Κολωνού – 2:07.13

Παίδων: Απόστολος Παπαστάμος – ΝΟ Χανίων – 2:08.33

 

4χ200μ. Ελεύθερο

Νεανίδων: Ολυμπιακός (Γεωργία Παυλοπούλου, Άννα – Παντελία Μασάλη, Ειρήνη Γκέλντη, Ηλέκτρα – Βαρβάρα Λεμπλ) – 8:43,29

Κορασίδων: ΑΣΚ Ντερή (Αναστασία Πεππέ, Χρυσάνθη Σαρασίτη, Αντωνία – Αλεξία Αργείτη, Ζωή Μητσάκου) – 8:53.46

Εφήβων: Ολυμπιακός (Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος, Γιώργος Μαυροδήμος, Παναγιώτης Αλογάκος, Ανδρέας Γεωργακόπουλος) – 7:52.99

Παίδων: Ωκεανός (Σταύρος Κέντρος, Δημήτρης Ρέκλος, Κωνσταντίνος Παρασκευάκης, Αχιλλέας Χιώνης) – 8:03.29

 

 

Νίκος Κραουνάκης: «Υπάρχουν οι δυνατότητες και το υλικό»

Σε απολογισμό των αγώνων προχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Κραουνάκης, τονίζοντας πως υπήρξαν κούρσες υψηλού συναγωνισμού, ενώ επισήμανε την άυξηση των συμμετοχών.

«Αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να κρατήσουμε είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή. Όλα τα αγωνίσματα είχαν αρκετές σειρές, κάτι που στο παρελθόν δε συνέβαινε με μερικά από αυτά. Κάποιες κούρσες είχαν πολύ μεγάλο συναγωνισμό και έφεραν πολύ καλές επιδόσεις. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τους οδηγήσουν σε μεγαλύτερες επιδόσεις αρκεί να δουλευτούν σωστά και να έχουν τα κολυμβητήρια ανοιχτά για να πετύχουν τους στόχους τους. Γνωρίζουμε πως πολλά κολυμβητήρια έχουν αρκετά προβλήματα. Γενικότερα υπάρχει η δυνατότητα και το υλικό. Η αλήθεια είναι πως περίμενα 2-3 όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Νετάνια. Υπήρξαν παιδιά που έφτασαν πάρα πολύ κοντά και πιστεύω πως μέχρι και το Ακρόπολις που είναι ο τελευταίος αγώνας, θα έχουμε την επίτευξη αρκετών ορίων».

 

Για το που οφείλεται η αύξηση των συμμετοχών σημείωσε: «Οι προπονητές μέσα από τις μεταξύ μας συζητήσεις έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δουλεύουν όλα τα αγωνίσματα και να προσπαθούν μέσα στην προπόνηση να δουλεύουν και στις αποστάσεις. Συνήθως προτιμούσαν οι περισσότεροι να κολυμπούν στα πενηντάρια και έτσι έμεναν κενά αγωνίσματα, όπως τα 200μ. Πεταλούδα, τα 400μ. Μικτή ή τα 800μ. Ελεύθερο και τα 1500μ ελεύθερο. Μέσα από συζητήσεις έχει αλλάξει αυτή η νοοτροπία και υπάρχουν συμμετοχές και στα «δύσκολα» αγωνίσματα. Πρέπει να κρατήσουμε τη νοοτροπία ότι όλα τα αγωνίσματα είναι το ίδιο και δεν πρέπει να κρατάμε έναν κολυμβητή ώστε να κολυμπάει μόνο σε 50 και 100 μέτρα. Με αυτό τον τρόπο αφ' ενός βελτιώνεται ατομικά, αφ' ετέρου βοηθάει την ομάδα του στα ομαδικά».

 

Για το ότι έγινε νωρίς φέτος το χειμερινό πρωτάθλημα: «Εμείς κάναμε τον προγραμματισμό θέτοντας ως στόχο τους αγώνες του καλοκαιριού. Θέλαμε ο δεύτερος κύκλος προετοιμασίας να μην είναι μικρότερος, ώστε να έχουμε τις καλύτερες επιδόσεις, τότε που πρέπει. Οπότε προτιμούμε να έχουμε λίγο πιο μέτριες επιδόσεις τώρα και να έχουμε την κορύφωσή τους το καλοκαίρι. Αυτό θα δείξει ότι θα έχουμε κάνει τη σωστή δουλειά και προετοιμασία. Μακάρι να πάει σωστά, έτσι όπως το σκεφτήκαμε και έτσι όπως το έχουν προγραμματίσει οι προπονητές των σωματείων και να έχουμε τις επιτυχίες και τους καλούς χρόνους τότε που πρέπει».

 

Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ