ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Με το βλέμμα στην Αυστραλία η τεχνική ηγεσία και οι διεθνείς μας

  19.07.2017 01:15       917

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Αποστολή ΠΣΑΤ, Πάνος Σαμαράς

 

Ο δροσερός περίπατος, με αντίπαλο το Καζακστάν, στο ιστορικό κολυμβητήριο « Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης, ήταν προδιαγεγραμμένος για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, που αναζητούσε το ξέσπασμα, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα του 17ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, από τη Ρωσία.

Το ζητούμενο ήταν με τι διαφορά θα γίνει. Το τελικό 19-5 δείχνει ξεκάθαρα πως η Εθνική δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό της. Με δέκα(!) διαφορετικές σκόρερς (πρώτη η Αλεξάνδρα Ασημάκη με 4 γκολ, και πιο πίσω με τρία οι Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου, η Ελλάδα γκάζωσε απ την αρχή (5-0 στο πρώτο οκτάλεπτο) και επιτάχυνε διαρκώς(4-2,4-1,6-2 τα άλλα τρία)διατηρώντας υψηλό ρυθμό και αγωνιστικότητα.

Το ζητούμενο πλέον είναι το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο την Αυστραλία, όπως θα επισημάνει  και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης.

«Το μόνο που θέλαμε σήμερα, τόνισε,  είναι να έχουμε διάθεση, ενέργεια και να μπορέσουμε να κρατήσουμε ένα υψηλό ρυθμό, με μεγάλο σκορ, σε περίπτωση που χρειαστεί σε πιθανές ισοβαθμίες. Θέλαμε να έχουμε μια καλύτερη διαφορά σε σχέση με το σκορ που έκανε η Αυστραλία (16-4 το Καζακστάν) αν και δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί. Επειδή όμως τα έχουμε δει όλα στον αθλητισμό, καλό είναι να είμαστε και σ αυτό το κομμάτι καλυμμένοι γι αυτό και πιέσαμε μέχρι τέλους. Και ο στόχος επιτεύχθηκε».

«Δεδομένου ότι είναι τεράστια η διαφορά της δυναμικότητας, δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα  γι αυτό το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να εστιάζουμε στον αγώνα με την Αυστραλία. Σήμερα θα τη δούμε με  τη Ρωσία , πραγματικά ένα καλό αντίπαλο, οπότε θα διαπιστώσουμε τι μπορεί να κάνει. Θα προετοιμαστούμε αύριο και θα πάμε να δώσουμε τη μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, που θα μας προσφέρει ένα πιο εύκολο, προσοχή όχι εύκολο, πιο εύκολο χιαστί παιχνίδι. Που θα  μας επιτρέψει  να μην πέσουμε, να μην παίξουμε δηλαδή με την Ουγγαρία, ή την Ολλανδία».

«Γενικότερα πάντως, είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της Εθνικής. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, στην άμυνα έπρεπε σε ένα δυο σημεία να είμαστε λίγο πιο έτοιμοι, Συνεχίζουμε, τα σημαντικά είναι μπροστά μα».

 

«Είμαι  ικανοποιημένη από την απόδοσή της ομάδας, δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό, εξάλλου το Καζακστάν είναι χαμηλής δυναμικότητας», τόνισε η διεθνής φουνταριστή, αρχηγός  και πρώτη σκόρερ της ομάδας, Αλεξάνδρα Ασημάκη. «Ξεκινήσαμε λίγο  νωθρά, αλλά σίγουρα στην πορεία βελτιώθηκε ο ρυθμός μας. Κρατάμε ως θετικό  ότι είχαμε διάθεση, κι είναι σημαντικό αυτό γιατί προερχόμαστε από μια σχετική απογοήτευση από το προηγούμενο παιχνίδι με τη Ρωσία. Βέβαια  δεν χωρά απογοήτευση, γιατί έχει ακόμη πολύ δρόμο το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουμε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι με την Αυστραλία, το πιο κρίσιμο όπως έχουν έρθει τα πράγματα, και συνεχίζουμε».

-Σας απελευθερώνει θεωρώ αυτή η μεγάλη σε εύρος νίκη, καθώς πατάτε πιο καλά στα πόδια σας και ανεβάζει και την ψυχολογία  σας ενόψει του αγώνα με την Αυστραλία…

«Πρέπει να απελευθερωθούμε ούτως ή άλλως κι αυτό έχει να κάνει καθαρά με μας. Σίγουρα το προηγούμενο αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας κρατήσει πίσω. Οφείλουμε να βγάλουμε τα πράγματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση όλο το διάστημα της προετοιμασίας, αλλά και όλο το χρόνο. Είμαι πολύ αισιόδοξη για τη συνέχεια, πιστεύω θα δώσουμε ένα καλό παιχνίδι, αρκεί να το βγάλουμε στο νερό…»

-Ο κόουτς μας μαρτύρησε ότι σας ζήτησε να κάνετε μια μεγάλη διαφορά για κάθε ενδεχόμενο κι αυτό επιτεύχθηκε…

«Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος ξύπνησε αυτό στο μυαλό μου, γι΄αυτό φώναζα στην τελευταία άμυνα να μην φάμε γκολ. Δεν ξέρω αν θα έχει σημασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι απ την Αυστραλία έχουμε πάρει μια μεγαλύτερη διαφορά».

 

Απ΄την πλευρά της η Νικόλ Ελευθεριάδου, υπογράμμισε :

«Σήμερα κατεβήκαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι ενόψει του αγώνα με την Αυστραλία. Θέλαμε να προετοιμαστούμε ενόψει του κρίσιμου αγώνα και να προπονηθούμε σε κάποια συστήματα που δουλεύουμε καθώς και σε κάποια σημεία του παιχνιδιού του Καζακστάν που έχουν αναλογίες  και τα εφαρμόζει και η Αυστραλία».

«Είμαστε  αισιόδοξες για τη συνέχεια του τουρνουά και ελπίζουμε με την Αυστραλία να παίξουμε το ίδιο καλά. Η νίκη με μεγάλο σκορ μας δίνει επιπλέον ενέργεια, διάθεση και κίνητρο. Είχαμε καθαρό μυαλό, παίξαμε αυτό που ξέρουμε χωρίς να κάνουμε πολλά λάθη, οπότε συνεχίζουμε έτσι».

-Ποιό είναι το στοιχείο που πρέπει να επιδείξουμε με αντίπαλο την Αυστραλία για να πάρουμε τη νίκη ;

«Η Αυστραλία είναι ομάδα που παίζει πολύ δυναμικά. Είναι φάσεις που πάνε σε προσωπικό επίπεδο ,μία εναντίον μίας, οπότε χρειάζεται πολύ δύναμη και να ελέγξουμε το γρήγορο ρυθμό…»

 

Απ ΄ τις κορυφαίες του αγώνα η Ελευθερία Πλευρίτου, εξέφρασε την αισιοδοξία της για το παιχνίδι με την Αυστραλία.

«Ξέραμε ότι η αντίπαλός μας είναι χαμηλής δυναμικότητας, σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου. Ήμασταν συγκεντρωμένες απ την αρχή μέχρι το τέλος, κι αυτό είναι σημαντικό. Στα σχετικά εύκολα παιχνίδια να παίζεις σοβαρά ώστε να προετοιμάζεσαι και να παίρνεις ρυθμό για τα υπόλοιπα. Τώρα στόχος είναι η Αυστραλία. Ελπίζουμε για το καλύτερο…»

«Αναφορικά με το εύρος του σκορ, είχαμε στο μυαλό μας και το ενδεχόμενο της ισοβαθμίας, όμως η ομάδα μας έχει ως λογική να παίζει σοβαρά απ την αρχή μέχρι το τέλος, με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια δύναμη. Οπότε δεν σταματήσαμε σε καμία περίπτωση να πετυχαίνουμε γκολ και να διευρύνουμε τη διαφορά. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για το παιχνίδι με την Αυστραλία, ξέραμε ότι θα ήταν απ τα δύσκολα, μαζί με κείνο της Ρωσία, είμαστε αισιόδοξες…»

-Από ντόπινγκ κοντρόλ πέρασε μετά το τέλος του αγώνα η Άλκηστις Αβραμίδου.