ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ Β' ΦΑΣΗ

Μεγάλη νίκη για τον Εθνικό, 11-9 τον ΝΟ Ρεθύμνου

  28.01.2017 22:13       754

Εξαιρετικής σημασίας νίκη σημείωσε ο Εθνικός στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ομίλου της Β' Φάσης στο πρωτάθλημα της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών. Η ομάδα του Γιώργου Τσόκα κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με του ΝΟ Ρεθύμνου.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Πειραιά που προηγήθηκε με 4-0 στη λήξη του πρώτου οκταλέπτου και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 4-2, πριν η Μπίσμπα διαμορφώσει το 5-2 με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

 

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο ΝΟ Ρεθύμνου κατάφερε να μειώσει στο γκολ χάρη σε δύο συνεχόμενα γκολ της Έλενας Φαρμάκη (6-5), όμως ο Εθνικός βρήκε τον τρόπο με την Βάσιλα να πάρει εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ και να έχει πλεονέκτημα πριν την είδοσο του παιχνιδιού στην τελική του ευθεία.

 

Στο τελευταίο οκτάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, αφού το Ρέθυμνο μείωσε δύο φορές στο γκολ (7-6 και 8-7) και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8, 2 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Εκεί όμως ο Εθνικός βρήκε και πάλι – όπως και στο πρωινό παιχνίδι – τα αποθέματα και πέτυχε δύο γκολ με την Μιχαηλίδου και την Δουρέκα παίρνοντας προβάδισμα δύο γκολ στα 0:55 πριν τη λήξη. Ο ΝΟΡ μείωσε σε 10-9 με την Έλενα Φαρμάκη 0:37 πριν το τέλος, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω, αφού δέχθηκε αποβολή στην τελευταία φάση, την οποία μετέτρεψε σε γκολ η Μιχαηλίδου διαμορφώνοντας το τελικό 11-9.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 1-2, 2-3, 4-4

 

Εθνικός ΝΟ Ρεθύμνου
Δουρέκα Σ. Κυριακάκη
Παναγιωτοπούλου Σαφέτη 1
Δουρέκα Αδ. 1 Φαρμάκη Μ.
Βάσιλα 3 Καριπίδου Ηρ.
Αποστολίδου  Παλληκαράκη
Μπίσμπα 2 Καριπίδου Μ. 2
Κούβδου Ν. Μαυρέλλου 
Γονίδη Μυριοκεφαλιτάκη 1
Πετάση 1 Λιμπιτάκη
Φραγκιουδάκη 2 Φαρμάκη Ελ. 4
Γκούζουλα Πατσαχάκη
Μιχαηλίδου 2 Σολανάκη 1
Στραβάκου Καζάνα
Κατσίμπρη   
   
Προπονητής: Γιώργος Τσόκας Προπονητής: Κώστας Φιτσανάκης

Διαιτητές: Πολυχρονόπουλος, Δασκαλοπούλου

Αλυτάρχης: Λευτέρης Γιανέλλης

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ