ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Φίλιππος Καραμπέτσος

«Μεγάλο κίνητρο η πρώτη μου Ολυμπιάδα»

  14.03.2012 17:38       1414

Σε περίοδο φουλ προετοιμασίας βρίσκεται αυτή την περίοδο η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισηςτων ανδρών. Οι «εκλεκτοί» του Ντράγκαν Άντριτς ανεβάζουν στροφές ώστε να είναι έτοιμοι για τα παιχνίδια των προκριματικώντου World League με Τουρκία και Ρουμανία αλλά και εκείνα του προολυμπιακού τουρνουά του Έντμοντον.

Στη λίστα των διεθνών βρίσκεται για άλλη μία φορά ο Φίλιππος Καραμπέτσος ο οποίος μιλάει για την προετοιμασία της ομάδας: «Σε γενικές γραμμές κυλάει πολύ καλά, οι προπονήσεις έχουν ρυθμό. Βέβαια υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμού λόγω της έντασης αλλά υπάρχει ευχάριστο κλίμα. Γνωρίζουμε ότι είναι μία δύσκολη περίοδος και για το λόγο αυτό δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, από τον προπονητή έως τους παίκτες. Δουλεύουμε σε όλεις τους τομείς πολύ σκληρά. Αυτή τη στιγμή ρίχνουμε το βάρος στη φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με ασκήσεις τακτικής».

Για την επιστροφή των Δεληγιάννη και Χατζηθεοδώρου σχολίασε: «Η εθνική αντιπροσωπεύει το σύνολο των κορυφαίων Ελλήνων παικτών και ο προπονητής επιλέγει ποιοι θα τη στελεχώσουν. Πρόκειται για δύο παίκτες οι οποίοι συνεισφέρουν σ την ομάδα με την εμπειρία της», ενώ για το συναγωνισμό με τον Νίκο Δεληγιάννη συμπλήρωσε «βοηθάει κι εμένα η συνύπαρξη με έναν καταξιωμένο τερματοφύλακα. Είναι θεμιτός ο ανταγωνισμός και αυτό είναι ένα στοιχείο που ωθεί την Εθνική να παρουσιαστεί καλύτερη».

Η συνέχεια περιλαμβάνει τα προκριματικά του World League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά και την ήττα της Ρουμανίας στην Ισπανία διατηρεί ελπίδες για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, με τον έμπειρο πορτιέρο να δηλώνει: «Μας ενδιαφέρουν πολύ τα τελικά του World League, καθώς θα μας δώσουν περισσότερα παιχνίδια. Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε με τρία γκολ διαφορά τη Ρουμανία, η οποία θα είναι και στο δρόμο μας στο προολυμπιακό. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ψυχολογίας, το οποίο θα προσπαθήσουμε πολύ για να το κερδίσουμε».

Για το προολυμπιακό ο διεθνής πολίστας τόνισε: «Λόγω των παιχνιδιών στον όμιλο πιστεύω πως θα πως θα έχουμε ένα εύκολο χιαστί . Πάντως είναι ένα δύσκολο τουρνουά και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Εμείς σαν ομάδα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Για μένα προσωπικά αποτελεί μεγάλο κίνητρο η συμμετοχή στην πρώτη μου Ολυμπιάδα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος