ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΜΙΤΙΝΓΚ ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Μια ανάσα από το βάθρο οι Έλληνες πρωταθλητές

  09.04.2017 17:40       2600

Με δύο τέταρτες θέσεις και μία 6η ολοκληρώθηκε το μίτινγκ καταδύσεων του Μπέργκεν της Νορβηγίας για τα ελληνικά χρώματα.

Στα 3μ. τραμπολίνο ο Θάνος Τσιρίκος πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση και με 390 βαθμούς κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 32 αθλητές.

Στο αγώνισμα των 10μ. πλατφόρμα της κατηγορίας Α (νέοι άνδρες) υπήρξε διπλή ελληνική εκπροσώπηση με τους Νίκο Μόλβαλη και Ανδρόγεο Σαμψάκη. Ο Μόλβαλης ήταν επίσης 4ος με 446 βαθμούς, ενώ ο Σαμψάκης κατέλαβε την 6η θέση με 427. Ήταν μια πολύ καλή και αξιοπρόσεκτη παρουσία.

 

Η ελληνική ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα έχοντας στην κατοχή της τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε δύο 4ες, μία 6η, μια 8η, μία 10η, μία 13η και μία 17η θέση.

 

Πέτρος Φυρίγος: «Γενναία τα παιδιά, ντροπιαστικές οι συνθήκες»

Μετά το τέλος των αγώνων ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος τόνισε: «Ήταν μια αξιοπρεπέστατη παρουσία από όλα τα παιδιά. Ο συνολικός απολογισμός είναι απόλυτα θετικός, αφού αποκομίσαμε σημαντικές εμπειρίες ενόψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μπέργκεν (στο ίδιο καταδυτήριο) συμμετέχοντας σε μία διοργάνωση με 260 αθλητές από 16 χώρες. Μάλιστα αν αναλογιστεί κάποιος τις άσχημες και ντροπιαστικές συνθήκες που κάνουν προπόνηση τα παιδιά, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Τα παιδιά είναι γενναία. Προχωράμε δυνατά και με ταπεινότητα για το μεγάλο στόχο που είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων (27/6-2/7)».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ