ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Μορφέσης: "Κρατήσαμε ψηλά τη σημαία παρά τις αντιξοότητες"

  29.12.2017 16:06       691

Τις δικές του ευχές για το 2018 αλλά και τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε έκανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ο κ. Μορφέσης εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει ο Υγρός Στίβος να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανέγερσης ενός Εθνικού κολυμβητηρίου το οποίο θα μπορεί να στεγάζει τις Εθνικές μας ομάδες.

"Εύχομαι πάνω από όλα υγεία, γιατί η υγεία είναι η ουσία της ζωής και εκείνη που μας δίνει κουράγιο να προχωράμε και να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις, οι οποίες είναι πολλές και χρειάζονται δύναμη και αποφασιστικότητα".

Αναφορικά με το τι κρατά από το 2017: "Ο Υγρός Στίβος γενικά, κατά έναν περίεργο τρόπο εξακολουθεί και κρατά ψηλά τη σημαία μας, παρά τις αντιξοότητες και τις συνθήκες που επικρατούν. Το 2017 ήταν ακόμη μια χρονιά με μεγάλες επιτυχίες για την ΚΟΕ και αυτό είναι που κρατάω περισσότερο".

Οι προσδοκίες από το 2018: "Το βασικό είναι να κρατήσουμε ξανά ψηλά το επίπεδο σε όλες τις Εθνικές ομάδες και έχουμε αποδείξει πως με το μεράκι, την όρεξη και την επιμονή που διαθέτουμε μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Σε ό,τι αφορά την Εθνική Γυναικών, στόχος είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην απόδοσή μας, τη σταθερότητα και τις βλέψεις μας".

Τι θα ζητούσε από το κράτος για το νέο έτος: "Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ένα προπονητικό κέντρο για όλες τις Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης. Αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο το οποίο τονίζουμε κάθε φορά όταν έρχονται οι επιτυχίες στο χώρο μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός κλειστού προπονητηρίου που θα στεγάζει τις ομάδες μας".

Τέλος, αναφορικά με τα πρόσωπα και τις ομάδες που ξεχώρισε μέσα στο 2017, ο κ. Λέανδρος σημείωσε: "Νομίζω πως οι προπονητές που ξεχώρισαν ήταν ο Θοδωρής Βλάχος, ο Τεό Λοράντος και ο Στέφανος Λέανδρος. Οι τρεις τους ήταν δικαιωματικά τα πρόσωπα της χρονιάς, καθώς πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις με τις Εθνικές Ανδρών, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. Σε αθλητές δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα διότι η υδατοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα και οι επιτυχίες είναι αποτελέσματα ομαδικής δουλειάς. Τέλος, σε σχέση με τις καλύτερες ομάδες, θα ανέφερα τις τρεις που προείπα, δηλαδή την Εθνική Ανδρών, την Εθνική Νέων Ανδρών και την Εθνική Νέων Γυναικών. Και εμείς πάντως τα πήγαμε καλά και χάσαμε για ελάχιστο την τετράδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ θα μπορούσαμε να φτάσουμε και ακόμη υψηλότερα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ