ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Άλκηστις Μπενέκου

Μου λένε να κόψω το πόλο

  14.03.2012 17:58       2613

Εκτός από τις δίδυμες, Ιωάννα και Στεφανία Χαραλαμπίδου, κλήθηκε στην Εθνική Γυναικών υδατοσφαίρισης και η συμπαίκτριά τους στον Τρίτωνα Αμαρουσίου, Άλκηστις Μπενέκου (φώτο). Η 18χρονη πολίστρια, προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα των Γυναικών, αλλά όπως και οι αδερφές Χαραλαμπίδου, έτσι και αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα με το σχολείο, το οποίο ναι μεν την βοηθά με τις απουσίες της, αλλά από την άλλη την αποθαρρύνει, με το περιβάλλον εκεί να της λέει «Καιρός να σταματήσεις με το πόλο και να ασχοληθείς με το διάβασμα».

Για την κλήση της: « Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μορφέση που με κάλεσε στην  ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι για την χώρα σου. Βέβαια δεν έχω καταφέρει κάτι ακόμη, αλλά προσπαθώ μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις να βελτιωθώ και να κάνω αισθητή την παρουσία μου. Χαρακτηριστικό είναι πως φεύγω το πρωί από το σπίτι μου, πάω στην προπόνηση, ασχολούμαι με το διάβασμά μου, ξαναπάω προπόνηση και επιστρέφω και πάλι στο σπίτι αργά το βράδυ».

Για το κλίμα μέσα στην Εθνική: «Δεν έχω προλάβει να γνωριστώ καλά με όλες τις κοπέλες, αλλά αυτό είναι θέμα χρόνου. Μπορώ να πω πως έχω έρθει κοντά με τις δύο φουνταριστές, Γιούλη Λαρά και Αλεξάνδρα Ασημάκη, που με βοηθάνε σε κάποιες ασκήσεις που απαιτεί η θέση. Το κλίμα γενικά, όσο το έζησα είναι πολύ καλό».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: «Όπως είπα έχω ένα πολύ βεβαρυμένο πρόγραμμα. Προσπαθώ να δίνω τα παρών παντού, αλλά στο σχολείο μου δεν αντιμετωπίζω και το καλύτερο δυνατό κλίμα. Για παράδειγμα, ακούω να μου λένε κόψε το πόλο και την Εθνική και «πιάσε» το διάβασμα. Με τις απουσίες μου δεν έχω πρόβλημα, αφού η Ομοσπονδία μεριμνά γι’ αυτό, και οι απουσίες διαγράφονται. Με ενδιαφέρει η παιδεία μου, και γι’ αυτό δίνω μεγάλη βαρύτητα στα φροντιστήρια».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος