ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Β ΦΑΣΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπλακ άουτ του ΝΟ Βουλιαγμένης στο τελευταίο οκτάλεπτο και ήττα με 9-8 από την Κάντι Μανσίσκ

  14.01.2017 19:44       811

Ιδανική αυτόχειρας αποδείχθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Βουλιαγμένης, αφού στη 2η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Β' Φάσης της Ευρωλίγκα ηττήθηκε με 9-8 από τη ρώσικη Κάντι Μανσίσκ, παθαίνοντας ολικό μπλακ άουτ στο τελευταίο οκτάλεπτο, του οποίου το επιμέρους σκορ ήταν 0-4! Πλέον η πρόκριση δυσκολεύει πάρα πολύ. Η ομάδα του Λαιμού χρειάζεται είτε νίκη απέναντι στη διοργανώτρια του ομίλου και πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ, αύριο (15/01) στη 1:15 μ.μ, είτε νίκη της Βαζούτας απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο προκειμένου να είναι αυτή που θα περάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

 

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου που βρέθηκαν νωρίς – νωρίς με 2-0 πίσω στο σκορ. Όμως χάρη σε ένα γκολ της Κούλχαας και τέσσερα συνεχόμενα της Χριστίνας Τσουκαλά, η ομάδα του ΝΟΒ πήρε διαφορά δύο γκολ (5-3) πριν η Κάντι Μανσίσκ μειώσει σε 5-4, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

 

Στο τρίτο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων (8-5), έχοντας ως πρωταγωνίστρια την Έλενα Ξενάκη που πέτυχε δύο γκολ σε αυτό το διάστημα.

 

Κι εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους, ήρθε η αντεπίθεση από τις Ρωσίδες που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση, αφού στη διαφορά τερμάτων πιθανότατα θα βρίσκονταν κάτω από την ελληνική ομάδα, αφού είχαν χάσει με 21-4 στο πρώτο παιχνίδι από την Σαμπαντέλ. Η Κάντι Μανσίσκ στην τελευταία περίοδο πέτυχε τέσσερα αναπάντητα τέρματα, όλα ύστερα από αποβολές που κέρδισαν οι παίκτριές της. Στα τελευταία δύο λεπτά η ελληνική ομάδα είχε δύο ευκαιρίες σε παίκτρια παραπάνω, ώστε να πάρει την ισοπαλία που θα την έβαζε σε θέση φαβορί για την πρόκριση, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι ο αγώνας έληξε με 9-8.

 

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΚΑΝΤΙ ΜΑΝΣΙΣΚ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 4-2, 3-1, 0-4

 

ΝΟ Βουλιαγμένης: Κούβδου, Τσουκαλά 4, Χυδηριώτη, Ο' Ντόνελ, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 2, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη Κοτσιώνη

Κάντι Μανσίσκ: Σεριμπεκιάν, Ισάκοβα 2, Γκαρίποβα, Περφίλεβα, Σουτάγκινα, Τσερνέγκα, Λεόνοβα, Τιμοφέεβα 1, Κόβινα 4, Αλόγκμπο 1, Λισούνοβα 1, Πέρσινα

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ