ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

"Μπουρλότο" και στο Ποσειδώνιο ο Απόλλων Σμύρνης, 9-8 με ανατροπή τον ΠΑΟΚ και "2 στα 2"

  20.10.2017 18:12       1467

Έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο ο νεοφώτιστος στη μεγάλη κατηγορία της υδατοσφαίρισης Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Γιάννη Κατρουντζανάκη αποδεικνύει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ότι ήρθε για να πρωταγωνιστήσει.

Μετά τη σπουδαία εντός έδρας νίκη στην πρεμιέρα επί του Παλαιού Φαλήρου, ο εκπληκτικός Απόλλων επιβλήθηκε επί μιας ακόμα παραδοσιακής δύναμης του αθλήματος, του ΠΑΟΚ και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, την Παρασκευή το απόγευμα. Οι νεοφώτιστοι άλωσαν το Ποσειδώνιο, ως άλλοι "μπουρλοτιέρηδες", καθώς έκλεψαν στο φινάλε περίτεχνα και με ανατροπή τη νίκη επί του Δικεφάλου του Βορρά, επικρατώντας με 9-8 κι έκανε το "2 στα 2".

Οι Θεσσαλονικείς, με κορυφαίο τον νεαρό Κουλούρη -και παρά την έλλειψη έμπειρου φουνταριστού- μπήκαν κεφάτοι, προηγήθηκαν και με τρία γκολ διαφορά και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, παρότι ο Απόλλων κατάφερνε να μειώνει στο ένα γκολ (εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων). Στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως, "αυτοκτόνησαν". Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ προηγείτο με 8-6 στο τέλος του τρίτου, αλλά στο τέταρτο έπαθε μπλακ άουτ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων, βρήκε λύσεις και με ένα σερί 3-0 έφτασε στη νίκη. Ο Μοσκόφ μείωσε σε 8-7, στο 7.23 πριν από τη λήξη, ο Λέκιτς ισοφάρισε 8-8, στο 3.34 πριν από το φινάλε και ο Φωκάς πέτυχε το νικητήριο γολ στον παίκτη παραπάνω (8-9), 26 δευτερόλεπτα πριν από την κόρνα. Ο ΠΑΟΚ είχε στο τέλος ευκαιρία με παίκτη παραπάνω, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.  

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-9

Οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 2-2, 0-3.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Προσινικλής Ν., Κουλούρης 3, Σιώπκας, Τσολακούδης 1, Μουρατίδης 1, Παυλίδης, Μαξίμοβιτς 1, Τίγκας 1, Προσινικλής Π., Σιορδίλης, Τάτσης, Μπόλκας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ., Μητρόπουλος, Φωκάς 1, Μοσκόφ 2, Γιαννουρής, Παπαδόπουλος Γ. 1, Λέκιτς 2, Παπάκος 1, Δερμιτζάκης Δ. 1. Δερμιτζάκης Χρ. 1, Καστανάκης, Μιχαλόπουλος.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Μιχάλης Ράντσος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής