ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Σάκης Κεχαγιάς

«Να είμαστε έτοιμοι για το προολυμπιακό»

  12.03.2012 18:18       955

Στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών μίλησε ο βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Μορφέση, Σάκης Κεχαγιάς (φώτο):

«Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για μία ομάδα. Εμείς είμαστε πολύ καιρό μαζί, έχουμε λίγα πράγματα να βελτιώσουμε αλλά σε κάθε προπόνηση θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε αυτά τα μικρά πράγματα ώστε να είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε το  μεγάλο στόχο που είναι το προολυμπιακό».

Για τα σημεία που θα επικεντρώσει η εθνική είπε: «Αυτή τη στιγμή όλοι οι σύλλογοι βρίσκονται κατά τη διάρκεια πρωταθλήματος, οπότε η φυσική κατάσταση είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί λιγάκι αλλά πιστεύω πως οι αθλήτριες είναι έτοιμες. Αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι να φτιάξουμε τη χημεία της ομάδας. Δηλαδή να είναι πάρα πολύ καλές οι συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση. Γιατί αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η ατομική προετοιμασία του παίκτη και η χημεία της ομάδας καθορίζουν το αποτέλεσμα. Οπότε εκεί δουλεύουμε».

 «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι όπως πάντα. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε. Τώρα αυτό θα φανεί μέσα από τη δουλειά», είπε για το προολυμπιακό τουρνουά, ενώ για τον εύκολο όμιλο είπε: «Στη ζωή και τον αθλητισμό ποτέ δεν ξέρεις τι είναι καλό ή κακό. Στην πορεία θα δείξει. Οπότε από τώρα δεν μπορώ να ξέρω ή να προβλέψω».

Τέλος ο Σάκης Κεχαγιάς αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της εθνικής: «Τα δυνατά στοιχεία της ομάδας είναι καλή άμυνα και η ανιδιοτέλεια στην επίθεση που έρχεται μέσα από την πάσα. Η πάσα είναι βασικό στοιχείο για εμάς στην επίθεση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος