ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Παναγιώτης Σαμιλίδης

Να έχω αξιοπρεπή παρουσία στον τελικό

  16.03.2012 16:32       925

Από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας όπου βρίσκεται, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο νεαρός κολυμβητής Παναγιώτης Σαμιλίδης. Κρατώντας χαμηλούς τόνους ενόψει του απογευματινού τελικού, στον οποίο θα βρεθεί έχοντας κατακτήσει την δεύτερη θέση στα προκριματικά με χρόνο 2.17.97, ο Έλληνας κολυμβητής τόνισε πως στόχος του είναι να κάνει μια καλή εμφάνιση, αλλά και να τερματίσει σε έναν καλύτερο χρόνο από αυτόν που σημείωσε νωρίτερα. Τέλος, αναφέρθηκε και στο προσεχές Πανευρωπαϊκό, έχοντας και εκεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Αναλυτικά:

«Ο χρόνος μου στα προκριματικά ήταν μεν καλός, αλλά όχι ο καλύτερος δυνατός που θα μπορούσα να σημειώσω. Μπορεί να τερμάτισα δεύτερος πίσω από τον Ολλανδό πρωταθλητή, αλλά αυτό μόνο του δεν λέει κάτι. Στόχος μου πλέον είναι να κάνω μια καλύτερη παρουσία στον τελικό, με έναν πιο βελτιωμένο χρόνο».

Για τον ανταγωνισμό στο μίτινγκ της Ολλανδίας: «Για να πω την αλήθεια, ο ανταγωνισμός που συνάντησα, εκτός των Ελλήνων συναθλητών μου, δεν ήταν και πάρα πολύ καλός, με εξαίρεση τον Ολλανδό στον οποίο αναφέρθηκα ήδη».

Για τους στόχους του τόσο στον απογευματινό τελικό, όσο και στο Πανευρωπαϊκό που θα συμμετάσχει: «Στον τελικό πρέπει να βελτιώσω τον χρόνο μου, και να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Όσον αφορά το Πανευρωπαϊκό, μέλημά μου είναι νακάνω και εκεί μια θετική εμφάνιση, με όσο καλύτερο χρόνο μπορώ. Το μετάλλιο δεν είναι στα πλάνα μου, αλλά φυσικά θα είναι κάτι που θα με χαροποιήσει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος