ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΙ ΟΦ

"Να κάνουμε τη χρονιά τέλεια για τον Ολυμπιακό"

  26.05.2018 22:49       1351

Με την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου τίτλου (22ου στην Α1 και 30ου γενικότερα), αλλά και του 15ου νταμπλ, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την κυριαρχία του στην ελληνική υδατοσφαίριση, αλλά θέλει να τελειώσει την αγωνιστική χρονιά ιδανικά και γι αυτό επιδιώκει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Λιγκ στο επερχόμενο Final-8 στη Γένοβα. Κι αυτό δηλώνουν οι κατακτητές του τίτλου.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων Θοδωρής Βλάχος, που γίνεται ο πρώτος ο οποίος κατακτά 6 τρόπαια πρωταθλήματος στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τους Νάκιτς και Πάτερο, που έχουν από 5, δήλωσε: "Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα είναι απόλυτος κυρίαρχος, μ' αυτόν τον υπέροχο κόσμο, τους εκπληκτικούς παίκτες, τον πρόεδρο. Κάθε τίτλος είναι διαφορετικός, ξεχωριστός και γι αυτό αξίζει να τον χαιρόμαστε. Όσο φαβορί και αν είσαι, θα πρέπει να το αποδεικνύεις μέσα στο νερό. Κι αυτό αποδείχτηκε σήμερα. Το πιστεύαμε, λοιπόν, ακόμα κι όταν ήμασταν πίσω 4-1 και δεν φοβηθήκαμε. Κάναμε την ανατροπή. Αξίζαμε να το πάρουμε και το πήραμε. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε τη χρονιά μας μια τέλεια χρονιά για τον Ολυμπιακό, με το να καταφέρουμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Γένοβα". Και συμπλήρωσε:

"Δεν υποτιμώ κανέναν αντίπαλο. Όμως εξαρτάται από δική μας διάθεση κάθε φορά. Η Βουλιαγμένη ήρθε εδώ σήμερα να αποδείξει ότι αξίζει να είναι στους τελικούς και μπήκε δυνατά και σκληρά. Η ομάδα μας, όμως, κατάφερε να αντιδράσει, έχει ποιότητα και το απέδειξε. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί τα τελευταία χρόνια αυτό που είχε πετύχει το 2002 στην Ευρώπη, την κατάκτηση του τροπαίου. Μακάρι να το πετύχει φέτος. Έχουμε πολλές πιθανότητες να το κατακτήσουμε, αν καταφέρουμε να προκριθούμε στους ημιτελικούς. Φτάνει να είμαστε υγιείς, με καλή ψυχολογία, ηθικό και με ωριμότητα".

Ο αρχηγός Γιόζιβ Πάβιτς, μιλώντας ελληνικά, τόνισε: "Είναι μεγάλη χαρά που παίζω στον Ολυμπιακό, σε μια τέτοια ομάδα, με τέτοιο κόσμο και προπονητή. Θα πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και στη Γένοβα".

Ο Βαγγέλης Δελακάς, που έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, είπε: "Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος, σε κάθε παιχνίδι, για να ανταποκριθείς και να αποδεικνύεις ότι είσαι ο καλύτερος, όποια εξέλιξη κι αν έχει αυτό. Περιμένουμε ένα χρόνοα για να φέρουμε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο για τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ο Αλέξανδρος Γούνας είπε: «Ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους αυτός, να πάει η ομάδα στη Γένοβα έχοντας κατακτήσει το νταμπλ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας το Final-8. Τα παιχνίδια της Ευρώπης είναι νοκ άουτ, κρύβουν κινδύνους, αλλά είμαστε μια έμπειρη ομάδα και μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιου είδους καταστάσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής