ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Νέα νίκη στα πέναλτι ο ΝΟ Χανίων, 17-16 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

  04.05.2018 17:57       1144

Ο ΝΟ Χανίων πήρε τη νίκη και πάλι στα πέναλτι, με 17-16 αυτή τη φορά, επί του Πανιωνίου (10-10 στην κανονική διάρκεια, 7-6 στη διαδικασία των πέναλτι), στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την Α' φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, μέσα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, το απόγευμα της Παρασκευής (4/5).

Έτσι οι Χανιώτες έκαναν το 2-1 νίκες στη σειρά (υπάρχει η νίκη του Πανιωνίου από την κανονική περίοδο) και πήραν σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία, αφού θέλουν άλλη μία για να πετύχουν τον στόχο. Η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (6/5) στα Χανιά.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και είχε ένταση και διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, που δεν είχαν τον προπονητή τους Κώστα Δήμου στον πάγκο (τιμωρημένος), ενώ έχασαν με αποβολή και τον βοηθό προπονητή Παναγιώτη Πρίμπα, με αποτέλεσμα να διατελέσει χρέη προπονητή στα τελευταία λεπτά ο τραυματίας τερματοφύλακας και δηλωμένος ως έφορος, Στέλιος Πρωτονοτάριος. Ο Πανιώνιος, με τον νεαρό τερματοφύλακά του Αδαμάντιο Μαντή σε μεγάλη μέρα (και με καίριες επεμβάσεις), αλλά και με πλουραλισμό επιθετικά, προηγήθηκε και με 7-4. Όμως, ο Χαριτάκης και ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων Αβέρκα (δυο φορές) σκόραραν στην τρίτη περίοδο ισοφαρίζοντας για τα Χανιά. Ο Καλαϊντζής πέτυχε το 8-7, λίγο πριν τη λήξη της γ'.

Η τελευταία περίοδος ήταν η πιο συνταρακτική. Ο Χαριτάκης ισοφάρισε για τον ΝΟ Χανίων, ενώ ο Κουτσιαλής πέτυχε το 9-8. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Θεοδόσης - Παπαλουκάς έκανε ένα σουτ και η μπάλα βρέθηκε στο όριο της νοητής γραμμής του τέρματος. Ο επόπτης φάνηκε να σηκώνει αρχικά σημαία για γκολ, οι διαιτητές σφύριξαν, διέκοψαν για λίγο τον αγώνα και στη συνέχεια, αφού συμβουλεύτηκαν τον επόπτη και είχαν μια μίνι σύσκεψη μαζί του, αποφάσισαν τελικά να μην μετρήσουν το γκολ, εν μέσω διαμαρτυριών των γηπεδούχων, υποστηρίζοντας ότι δεν πέρασε ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή.

Όταν ο Αβέρκα ισοφάρισε σε 9-9 στον παίκτη παραπάνω ήταν η στιγμή που ο Παναγιώτης Πρίμπας αποβλήθηκε. Ο Βουλγαράκης, στο 1.03 έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα των Χανίων, αλλά απάντησε σχετικά άμεσα ο Παπαποστόλου (0.50) και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, μετά το 10-10 της κανονικής διάρκειας.

Στη διαδικασία των πέναλτι, χρειάστηκε να εκτελεστούν 13 εύστοχα πέναλτι και από τις δύο πλευρές, μέχρι τελικά ο Λεβεντάκης να αποκρούσει την εκτέλεση του Μπργκούλιαν, χαρίζοντας τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα:

"Στο 7.03 πριν από τη λήξη της δ' περιόδου αποβλήθηκε ο Πετρόχειλος του ΝΟ Χανίων με κόκκινη κάρτα, από τον πάγκο, για έντονη διαμαρτυρία. Στο 2.58 πριν από τη λήξη της δ΄περιόδου αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητή του Πανιωνίου Παναγιώτης Πρίμπας, με κόκκινη κάρτα, διότι σηκωνόταν κινούμενος στον αγωνιστικό χώρο και έδινε οδηγίες στις παίκτες της ομάδας του, ενώ δεν είχε το δικαίωμα. Στο ίδιο χρονικό σημείο, οπαδοί του Πανιωνίου, που βρισκόταν στην κερκίδα πάνω από τη γραμματεία, έβριζαν και χτύπαγαν το στέγαστρο. Διακόψαμε τον αγώνα προσωρινά. Έγιναν προειδοποιήσεις και συστάσεις από το μικρόφωνο και ο αγώνας ξανάρχισε. Μετά το τέλος του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο 5-6 οπαδοί του Πανιωνίου, κινήθηκαν απειλητικά προς τον χώρο της γραμματείας και φώναζαν: 'μουν..., ρίξατε τον Πανιώνιο'".

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 16-17 (10-10 κ.α., 6-7 πέναλτ)

Οκτάλεπτα: 5-3, 2-1, 1-3, 2-3, πεν. 6-7.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαντής, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 2, Περόπουλος, Κουτσιαλής 4, Μπργκούλιαν 2, Κουλιεράκης 1, Καλαϊντζής 2, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου 4, Σταυρόπουλος, Βέκκος 1, Ποταμιάνος, Σιάχος, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος Δ.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πολύζος, Νάστραν 3, Αγιωργούσης 1, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης 4, Μπαριωτάκης 1, Φλώρος, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Αβέρκα 6, Χάλαρης.

Διαιτητές: Μοίραλης, Μπουδραμής

Αλυτάρχης: Λάμπρος Μιχαηλίδης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής