ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Νέα πνοή στην Τεχνική Επιτροπή Συγχρονισμένης της LEN

  08.02.2017 18:40       1547

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και της Ελληνίδας Αντιπροέδρου της Μαρίας Θηβαίου.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της συγκεκριμένης Επιτροπής με τη νέα της σύνθεση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, και σ΄αυτή εξετάστηκαν πολλά σοβαρά ζητήματα με κυριότερο την εναρμόνιση ή όχι των αλλαγών στους κανονισμούς που θέλει να επιφέρει η FINA.

Από την αρχή των συζητήσεων, που έγιναν στα γραφεία της ΚΟΕ, αλλά και στο ξενοδοχείο London της Γλυφάδας, διαφάνηκε ο νέος αέρας που πνέει στις τάξεις της Επιτροπής, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις, από νέους ανθρώπους που εκμπέμπουν ελπιδοφόρα μηνύματα και δίνουν προοπτικές για το καλό του αθλήματος στο εγγύς μέλλον.

Στην Τεχνική Επιτροπή Συγχρονισμένης της LEN, στις συνεδριάσεις της στην Αθήνα, μετείχαν η Πρόεδρος Ούλα Λουσένιους (Φινλανδία), η Αντιπρόεδρος Μαρία Θηβαίου, η γραμματέας Μαρί Γιλντίζ Καβακλίογλου (Τουρκία), ο Σύνδεσμος με το Μπιρό της LEN Νόαμ Σβι (Ισραήλ) και τα μέλη Κριστιάν Μπρένερ Φρόεμελ (Αυστρία), Αλιόνα Σβετλίσναγια (Λευκορωσία), Ντάρκο Κουρουβίγια (Κροατία), Ιβόνα Κραλίκοβα (Τσεχία), Άνα Μοντέρο (Ισπανία), Μαρί Κλοντ Μπεσανκόν (Γαλλία), Μαρία Ράμος (Μ. Βρετανία), Σιμονέτα Αντοναρόλι (Ιταλία), Αντίτα Μποουμά (Ολλανδία), Όλγα Μπρουσνίκινα (Ρωσία), Σβετλάνα Σαϊντοβα (Ουκρανία), ενώ θα παραβρέθηκε και ο εκτελεστικός διευθυντής της LEN Μάρκο Μπίρι (Ιταλία).

Όσον αφορά στις προτάσεις επί των αλλαγών κανονισμών, που έχουν γίνει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τις χώρες - μέλη, θα συζητηθούν στο Κογκρέσο της FINA που θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια θα οριστούν από την Τεχνική Επιτροπή οι υποεπιτροπές για να μελετήσουν και να επεξεργαστούν τις συγκεκριμένες προτάσεις και να οδηγηθούμε στην τελική διαμόρφωσή τους.

Η Επιτροπή, εξάλλου, εισηγήθηκε και θα αποφασιστεί από τη LEN να διοργανωθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2017 στο Κούνεο της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Τεχνικής Επιτροπής εντάχθηκε και επίσημα στο καλεντάρι της LEN το διεθνές μίτινγκ "Hellas Beetles Cup" που θα διοργανώσει ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, στη Σύρο 9-11 Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί η επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος και αναμένονται οι πρώτες δηλώσεις συμμετοχής.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε η Ελληνίδα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θηβαίου, η σημαντικότερη ήταν αυτή για τη διοργάνωση σειράς αθλητικών μίτινγκ από τη LEN, ανάλογα με αυτά των "World Series" της FINA, που θα λειτουργούν ως αγώνες πρόκρισης για τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα θα δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερες αγωνιστικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και την ευκαιρία για συναντήσεις όλων των ανθρώπων του αθλήματος σε μεγαλύτερη συχνότητα, με σκοπό πάντα την προώθηση της Συγχρονισμένης κολύμβησης σε ευρύτερο κοινό. Η πρόταση αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και εξουσιοδοτήθηκε η Αντιπρόεδρος Μαρία Θηβαίου να την επεξεργαστεί αναλυτικά και τα την παρουσιάσει προς τελική έγκριση από τη LEN.

Μπορείτε να δείτε φωτό από τη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής