ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός νικητής και σ' αυτό το ντέρμπι, 10-9 τον ΝΟ Βουλιαγμένης και πρωτιά με το απόλυτο

  18.11.2017 18:53       992

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την Α' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών με το απόλυτο των νικών και παίρνει φυσικά την πρωτιά στον Α' Όμιλο. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν και στο δεύτερο ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, καθώς νίκησαν με 10-9 τον ΝΟ Βουλιαγμένης για την 6η και τελευταία αγωνιστική, στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα μεταξύ τους παιχνίδια της Β’ Φάσης 9, 12 και 16 Δεκεμβρίου (εάν χρειαστεί), που κρίνονται στις δύο νίκες, με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο ΝΟΒ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί 2-0 με γκολ της Ξενάκη, αλλά ο Ολυμπιακός μείωσε 2-1 με την Έμολο κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο οι ερυθρόλευκες (που είχαν τον Κώστα Χατζηδάκη στον πάγκο, λόγω απουσίας του Χάρη Παυλίδη στον Καναδά) με ένα επιμέρους σκορ 4-0 πήρε διαφορά τριών γκολ (5-2). Δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα στο τρίτο οκτάλεπτο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από δύο γκολ. Στην τελευταία περίοδο η Βουλιαγμένη κατάφερε να μειώσει τρεις φορές στο γκολ (8-7, 9-8, 10-9) αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-9

Οκτάλεπτα: 1-2, 4-0, 2-2, 3-5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κώστας Χατζηδάκης): Διαμαντοπούλου Χρ., Πλευρίτου Ελ. 1, Φουντωντού, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Μαργ. 1, Έμολο 1, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους, Χυδηριώτη 2, Τζελέπη, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Βασ. 2, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ειρ.

Διαιτητές: Μαρκοπούλου, Δασκαλοπούλου

Αλυτάρχης: Λευτέρης Γιαννέλλης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής