ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ο ΠΣΑΤ βραβεύει την ασημένια Κυπελλούχο Κόσμου, 20 χρόνια μετά

  19.12.2017 19:27       997

Την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που το 1997 στην Αθήνα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βραβεύει – μεταξύ των άλλων – ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην 64η Γιορτή Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού που διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (18.30, απευθείας ΕΡΤ).

Ο ΠΣΑΤ, όπως αναφέρεται στη σχετική του ανακοίνωση, τιμά την Εθνική ομάδα που 20 χρόνια πριν, κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (ηττήθηκε 8-5 στον τελικό από τις ΗΠΑ) και να κάνει έτσι την αρχή των άλλων κορυφαίων διακρίσεων της που ακολούθησαν.

Στο κατάμεστο τότε κλειστό κολυμβητήριο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, με κορυφαία εκείνη του ημιτελικού κόντρα στην μεγάλη Ουγγαρία (8-4).

Στον Όμιλο, η Εθνική μας νίκησε 6-4 την Ιταλία και 7-6 την Ισπανία, ενώ με τις ΗΠΑ αναδείχθηκε ισόπαλη (8-8) και ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι για να ξεχωρίσει ο 1ος στην κατάταξη.

Στον Τελικό (1η Ιουνίου), σε ένα κολυμβητήριο που ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά, σκόραραν για την Εθνική μας ο Θόδωρος Καλακόνας (2) και οι Τεό Λοράντος, Φίλιππος Καϊάφας, Γιώργος Ψύχος.

Η σύνθεση της: Μάκης Βολτυράκης, Βαγγέλης Πάτρας (τερματοφύλακες), Γιώργος Μαυρωτάς, Φίλιππος Καϊάφας, Κώστας Λούδης, Γιώργος Αφρουδάκης, Τάσος Παπαναστασίου («πιλότος»), Τεό Λοράντος, Γιάννης Θωμάκος, Θόδωρος Καλακώνας, Μάκης Λυκούδης, Γιώργος Ψύχος, Δημήτρης Μάζης Προπονητής ο Κούλης Ιωσηφίδης και συνεργάτης του ο αείμνηστος Τάκης Μίχαλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ