ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 87ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο Σοφιανίδης νίκησε τον Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, κοντά στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

  30.06.2018 21:49       3039

Δίχως κάποιο ρεκόρ ή όριο, αλλά με τη νίκη του Νίκου Σοφιανίδη επί του Απόστολου Χρήστου να ξεχωρίζει, συνεχίστηκαν το Σάββατο (30/6) οι αγώνες του 87ου Εθνικού πρωταθλήματος κολύμβησης Ανδρών–Γυναικών, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Αλίμου.

Ο Σοφιανίδης τερμάτισε πρώτος στον τελικό των 200μ. ύπτιο Ανδρών με χρόνο 2.00.86, ξεπερνώντας τον Απόστολο Χρήστου ο οποίος έκανε 2.00.88. Οι αγώνες είχαν έντονο συναγωνισμό και σπουδαίες κούρσες, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στην κατάταξη των συλλόγων και είναι κοντά στο να χριστεί πρωταθλητής για ακόμη μια χρονιά. Η προσέλευση του κόσμου ήταν σπουδαία για μια ακόμη ημέρα, ενώ όλα κύλησαν ομαλά.

Αναλυτικά οι καλύτερες επιδόσεις:

Ανδρέας Βαζαίος (200μ. ελεύθερο Ανδρών): 1.49.23

Άννα Ντουντουνάκη (50μ. πεταλούδα Γυναικών): 26.54

Νίκος Σοφιανίδης (200μ. ύπτιο Ανδρών): 2.00.86

Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ πεταλούδα Ανδρών): 24.12

Δημήτρης Νέγρης (800μ. ελεύθερο Ανδρών): 7.58.48

Ο πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας, Νίκος Σοφιανίδης, αμέσως μετά τους αγώνες δήλωσε: "Ήταν μια πολύ ωραία κούρσα, ένα δυνατό τεστ ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αμέσως μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι ο χρόνος μου είναι ένας καλός χρόνος για τη συγκεκριμένη εποχή και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και με την επίδοσή μου. Οι βλέψεις τώρα είναι στο Πανευρωπαϊκό. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στην οικογένειά μου και τον προπονητή μου, Τάσο Χατζηγεωργίου, όπως επίσης και στο σύλλογό μου και τους συναθλητές μου. Στόχος στους Πανευρωπαϊκούς, στους οποίους συμμετέχω για πρώτη φορά, είναι να μπορέσω να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο μου και μακάρι να φτάσω σε κάποιον ημιτελικό. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία που θέλω να αξιοποιήσω. Όσο για το επίπεδο των αγώνων του Εθνικού Πρωταθλήματος, μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό και πάντα είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να κολυμπάς με αυτούς τους αθλητές".

Από τη μεριά του, ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στην κολύμβηση, Χριστόδουλος Χούμας, σημείωσε: "Κατ' αρχάς, η βαθμολογία δείχνει πως το πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Ολυμπιακό και φέτος. Εμείς ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλα σωματεία που θα καταφέρουν να πετύχουν αυτή τη συλλογική διάκριση. Από πλευράς επιδόσεων, οι κολυμβητές είναι φανερό ότι συμμετέχουν επηρεασμένοι από τη συμμετοχή στους Μεσογειακούς, ενώ οι Νέοι προετοιμάζονται ενόψει του Ευρωπαϊκού Εφήβων-Νεανίδων στο Ελσίνκι. Περιμένουμε εκεί να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους. Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε αύριο τους αγώνες με την απονομή του πρωταθλητή, ενώ ακολουθούν και τα υπόλοιπα δύσκολα πρωταθλήματα. Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, μόλις ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συμπληρωθεί και η ομάδα που θα συμμετάσχει εκεί, υπάρχουν ακόμη ορισμένες εκκρεμότητες. Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα καταφέρει πάλι να έχει μετάλλια και τελικούς, όπως πάντα"

Οι συμμετοχές και τα αποτελέσματα των αγώνων ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ