ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο τίτλος βάφτηκε κόκκινος

  30.05.2015 20:58       1508

Πρωταθλήτρια Ελλάδα για τη σεζόν 2014-2015 η ομάδα του Ολυμπιακού (newsports.eu)

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, κατακτώντας τον τίλο στο 17ο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Γυναικών. Οι ερυθρόλευκες του Χάρη Παυλίδη στέφονται πρωταθλήτριες για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά και την περσινή κατάκτηση του τίτλου, ενώ είναι το 6ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 10-4 του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», στον 5ο τελικό, σ' ένα παιχνίδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ..

Τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης Κώστας Δήμου, είχε φραστικό επεισόδιο με κάποιον από τις κερκίδες των επισήμων, κοντά στον πάγκο της ομάδας του. Παρά τις διαβουλεύσεις και την προσπάθεια για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης αποχώρησε από το παιχνίδι. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: «Στο 4.58 αποβλήθηκε η δεύτερη προπονήτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης Κική Λιόση, με κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία. Στο 3.01, η ομάδα του ΝΟΒ ζήτησε από τους διαιτητές τμήμα των επισήμων που ήταν κοντά στον πάγκο και παράλληλα προς αυτήν να εκκενωθεί. Οι διαιτητές έπραξαν αυτό, όπως και πρότειναν να μεταφερθούν οι πάγκοι προς τη μεριά της γραμματείας. Και ενώ ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μέχρι τέλους, παρόλα αυτά, ο ΝΟΒ αποχώρησε. Μετά την παρέλευση των 20 λεπτών, όπως ο κανονισμός ορίζει, οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα σε βάρος του ΝΟ Βουλιαγμένης. Η αρχηγός του ΝΟΒ Αντιγόνη Ρουμπέση, μετά την παρέλευση των 40 λεπτών από τη διακοπή του αγώνα δεν προσήλθε για να υπογράψει και έτσι, το φύλλο αγώνα έκλεισε. Ακολουθεί συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών».

Ο αγώνας κατακυρώθηκε με 10-4 υπέρ των γηπεδούχων και ακολούθησε η απονομή του τροπαίου στις νταμπλούχες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η περιφέρεια, με κύρια απειλή την Άλκηστη Αβραμίδου και η φουνταριστός Αλεξάνδρα Ασημάκη των ερυθρόλευκων λειτούργησαν καταλυτικά, ώστε η πλάστιγγα να γείρει υπέρ του Ολυμπιακού και ο τίτλος να «κοκκινίσει». Το  παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς πέρα από το 2-1 του πρώτου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος για τη νίκη, την οποία και πήρε μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στις φιλοξενούμενες του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Η διακύμανση: Α’ οκτάλεπτο: 0-1 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 1-1 Αβραμίδου (περιφέρεια), 2-1 Ασημάκη (π/π),

Β’ οκτάλεπτο:  3-1 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 4-1 Αβραμίδου (π/π), 5-1 Πλευρίτου Ε. (π/π), 5-2 Διαμαντοπούλου Β. (περιφέρεια), 5-3 Γερόλυμου (πέναλτυ), 6-3 Αβραμίδου (π/π), 7-3 Μανωλιουδάκη (π/π).

Γ’ οκτάλεπτο:  8-3 Μπιανκόνι (περιφέρεια), 9-3 Αβραμίδου (κόντρα)

Δ’ οκτάλεπτο:  10-3 Μ. Πλευρίτου (π/π), 10-4 Κοντογιάννη

Ο Ολυμπιακός πέτυχε 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 στην κόντρα και είχε 6/13 γκολ στην παίκτρια παραπάνω.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέτυχε 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 πέναλτι και είχε 0/6 στην παίκτρια παραπάνω

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-4

Οκτάλεπτα: 2-1, 5-2, 2-0, 1-1

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Διαμαντοπούλου X.

Κούβδου

Τετζαλίδου

Τσουκαλά

Πλευρίτου Ε. 1

Χυδηριώτη 1

Σώρα

Μουλάκη

Μανωλιουδάκη 2

Πρωτόπαππα

Αβραμίδου 4

Ξενάκη

Ασημάκη `1

Γερόλυμου 1

Πλευρίτου Μ. 1

Ρουμπέση

Καλογεράκου

Διαμαντοπούλου Β. 1

Πλευρίτου Β.

Μελιδόνη

Μπιανκόνι 1

Κοντογιάννη 1

Νιαρχάκου

Κοτσιώνη

Σταματοπούλου

Mαμόγλου

Προπονητής: Χάρης Παυλίδης

Ζοφώλη

Προπονητής: Κώστας Δήμου

 

Διαιτητές: Κουρέτας, Κατσαρός

Αλυτάρχης: Τάσος Πολυζωγόπουλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ