ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Ζάτοβιτς έσωσε τον ΠΑΟΚ, που νίκησε 8-7 το Παλαιό Φάληρο και το έστειλε στα πλέι άουτ

  25.04.2018 17:31       869

Με ένα γκολ του Γιουράι Ζάτοβιτς, στα 37 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, ΠΑΟΚ πήρε την τεράστια νίκη με 8-7 επί του Παλαιού Φαλήρου -και μάλιστα έχοντας κάνει ανατροπή-, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταία αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, και απέφυγε τη βασανιστική διαδικασία των πλέι άουτ για την παραμονή στην Α1 Ανδρών, εξασφαλίζοντας τη σωτηρία του με το τέλος της κανονικής περιόδου.

Το Παλαιό Φάληρο, όμως, με την ήττα του αυτή έμεινε στους 27 βαθμούς, ισόβαθμο με τον ΑΝΟ Γλυφάδας (που νίκησε τον ΟΦΗ), αλλά δεν ευνοείται στη μεταξύ τους ισοβαθμία και πέφτε στην 9η θέση. Έτσι, οι Φαληριώτες θα παίξουν στα πλέι άουτ και θα βρεθούν στην πρώτη φάσης τους αντιμέτωποι με τον ΟΦΗ. Όμως το 2-0 νίκες που έχουν, ήδη από την κανονική περίοδο, απέναντι στην ομάδα του Ηρακλείου, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας, τους δίνουν πολλές ελπίδες σωτηρίας και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας στους Κρητικούς.

Το Φάληρο ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 0-2, ενώ είχε το προβάδισμα συνεχώς στον αγώνα μέχρι και το 4-6. Εκεί, ο Ζάτοβιτς με δύο προσωπικά του γκολ έκανε το 6-6. Ο Σλοβάκος ήταν ο κορυφαίος του Δικεφάλου του Βορρά σκοράροντας τέσσερα γκολ, τρία εκ των οποίων καθοριστικότατα για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Το Π. Φάληρο κέρδισε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Σιορδίλης και στην επόμενη φάση ο Τσολακούδης έδωσε προβάδισμα (7-6) στην ομάδα του. Όμως, ο Γιάννης Γαβαλάς ισοφάρισε για το Φάληρο και τα πάντα ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί, με το γκολ του Ζάτοβιτς, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την απευθείας παραμονή του στην κατηγορία.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 6.15 πριν από τη λήξη του δ΄οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΠΑΟΚ Πετρίδης για έντονη διαμαρτυρία".

ΠΑΟΚ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 8-7

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 2-1

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Σιορδίλης, Σαρησάββας 4, Ζάτοβιτς 1, Προσινικλής, Κουλούρης, Νάνος, Τσολακούδης 1, Μουρατίδης, Παυλίδης, Προσινκλής Π., Τίγκας 2, Τομάσεβιτς, Στάθης, Τάτσης, Κεχαλάρης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης 2, Θεοδωρόπουλος, Κάκαρης 1, Αθανασίου, Τσαχειλίδης, Τρούλος, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι. 2, Κατσαγούνος, Λιαπάκης.

Διαιτητές: Μοίραλης, Μπουδραμής

Αλυτάρχης: Μιχάλης Ράντσος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάνης Κορακής