ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 19ο FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ stoiximan.gr

Η Συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών (αναλυτικό με photos)

  21.03.2018 16:36       1664

Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του 19ου Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στην υδατοσφαίριση, που θα γίνει στη Χίο το διήμερο Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Μαρτίου, δόθηκε την Τετάρτη (21/3) το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΟΕ, με την παρουσία του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του Α’ Αντιπροέδρου Γιώργου Κατσαρού (ψυχή της συγκεκριμένης διοργάνωσης) και των εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων (προπονητών και παικτών) που μετέχουν στους αγώνες. Θυμίζουμε ότι οι δύο ημιτελικοί της Παρασκευής είναι Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης και ΑΝΟ Γλυφάδας - Πανιώνιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις όλων των παραβρισκόμενων:

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ):

Σας καλωσορίζω στη Συνέντευξη Τύπου για το 19ο f-4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Θυμάμαι ότι σε αυτή περίπου τη διάταξη ήμασταν και πέρυσι για την Σ/Τ της προηγούμενης αντίστοιχης διοργάνωσης και έχει περάσει ένας χρόνος. Και να που φτάσαμε στο κατώφλι της διεξαγωγής του f-4 που θα γίνει στη Χίο. Συγχαίρω και τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν και όλες στο παρελθόν έχουν συμμετοχές σε τελική φάση, ενώ κάποιες έχουν πάρει και πολλά τρόπαια και άλλες λιγότερα.

Είναι μια διοργάνωση με αγώνες στους οποίους κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει το τελικό αποτέλεσμα και αυτή είναι η ομορφιά του Κυπέλλου. Είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Θυμίζω ότι για τον περσινό τελικό είχαν όλοι τον Ολυμπιακό για φαβορί και έκαναν  ερωτήσεις στον Βλάχο για το ευρωπαϊκό final six που ήταν μετά, αλλά τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο. Αλλά και στην περίπτωση του ΝΟ Χίου, που ήταν φαβορί για πρόκριση στο f-4, στη μάχη του προημιτελικού με τον Πανιώνιο, - και παρότι θα ήταν διοργανώτρια- η πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν έτσι. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός που μπορούν να συμβούν όλα.

Η αρχή μας και η φιλοσοφία μας είναι να αποκεντρώνουμε τις διοργανώσεις για να δίνουμε τη δυνατότητα στο άθλημά μας να προβάλλεται από κοντά και σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν από κοντά μεγάλες διοργανώσεις. Έτσι από τις 18 διοργανώσεις f-4, τις 15 τις έχουμε κάνει στην περιφέρεια.

Η φετινή μας επιλογή για τη Χίο είχε δύο παραμέτρους. Πρώτα, η βούληση της Χίου, ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμου Χίου, να γίνει μια μεγάλη διοργάνωση εκεί όπου διατηρείται μια μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Το πόλο είναι το κυρίαρχο σπορ στο νησί. Το 80% των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό στηρίζουν αυτήν την ομάδα που έχει μεγάλες επιτυχίες και κυρίως τεράστια συνεισφορά σε επίπεδο υποδομών, αλλά και στις Εθνικές ομάδες. Και ύστερα: Η Χίος βασανίζεται από το τεράστιο ζήτημα, το μεταναστευτικό. Είναι ένα ακριτικό νησί, μία από τις πύλες που υποδέχονται τους μετανάστες. Έτσι, θέλουμε να δώσουμε μια αθλητική, αλλά και κοινωνική και διεθνή διάσταση στο νησί με τη διοργάνωσή μας αυτή εκεί.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι η ελληνική υδατοσφαίριση έχει φέρει μεγάλες διακρίσεις και εμφανίζεται ως σπουδαία παρουσία στο διεθνές γίγνεσθαι. Γι αυτό θα επιδιώξουμε όλοι να είναι και μια διαφήμιση της υδατοσφαίρισης αυτοί οι αγώνες, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι. Να μην έχει σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε άλλο άθλημα και μας δυσφημούν διεθνώς. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Χίου, αλλά και τους δικούς μας εδώ στην ΚΟΕ για την προσπάθεια που καταβάλλουν για να πετύχει αυτή η διοργάνωση. Το έχουμε ανάγκη. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Γιώργος Κατσαρός (Α’ Αντιπρόεδρος ΚΟΕ):

«Στα περισσότερα με κάλυψε ο κ. Πρόεδρος, αλλά θέλω να συμπληρώσω τα εξής: Όπως ξέρετε, η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες γύρω από τα σύνορά μας. Αυτά τα νησιά, λοιπόν, όπως η Χίος, έχουν ανάγκη την αγάπη μας και τη στήριξή μας. Είναι και θα παραμείνουν για πάντα ελληνικά και εκεί θα γίνονται οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είμαστε κοντά στα αδέρφια μας που είναι και θα παραμείνουν για πάντα Έλληνες.

Όταν η τοπική ομάδα του νησιού, ο ΝΟ Χίου, αποκλείστηκε από το F-4, o Δήμος Χίου και η  Περιφέρειας μας είπε: Δεν κάναμε συμβόλαιο ότι θα το διοργανώσουμε το Final 4 μόνο εάν συμμετέχει και ο ΝΟ Χίου. Αναλάβαμε μια διοργάνωση σημαντική και θα την αγκαλιάσουμε, όποιες ομάδες κι αν μετέχουν. Έτσι, ο Δήμος μετέχει ενεργά με ένα καλό κολυμβητήριο, που θα γίνει ακόμα καλύτερο με τη συμβολή μας και μάλιστα μας παρακάλεσε να συνεχίσουμε και να φέρουμε κι άλλες διοργανώσεις εκεί. Να δείξουμε ότι ο ελλαδικός χώρος δεν είναι μόνο το κέντρο.

Δημήτρης Μάζης (προπονητής ΑΝΟ Γλυφάδας):

«Ο ΑΝΟ Γλυφάδας είναι μια ομάδα που έχει –κατ’ επιλογήν- τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. Έχουμε μια πισίνα ιδιόκτητη για την οποία ο σύλλογος αναλαμβάνει τα έξοδα συντήρησης και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουμε πολύ και με νέα παιδιά. Κάποιοι από τους νεαρούς αθλητές μας έχουν ήδη  συμμετοχές ακόμα και στην Εθνική Ανδρών, ενώ να μην ξεχνάμε ότι στην Εθνική Νέων Ανδρών, που πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχαμε ισχυρή εκπροσώπηση. Έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Γι αυτόν τον λόγο, άλλωστε, είναι μαζί μου σήμερα ο γεννημένος το 2003 αθλητής μας Νίκος Γαλάνης. Για να δείξουμε ότι η Γλυφάδα δίνει βάρος στις ακαδημίες και να τονιστεί η προσπάθειά μας να εντάξουμε κι άλλα παιδιά στο άθλημα.

Όσον αφορά στον στόχο μας σε αυτό το f-4 είναι να προκριθούμε στον τελικό. Φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός. Πάντως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και τίποτα δεν αποκλείεται».

Νίκος Γαλάνης (υδατοσφαιριστής ΑΝΟ Γλυφάδας, γεν. 2003)

«Η Γλυφάδα επενδύει στις ακαδημίες της και επειδιώκει όλα αυτά τα νέα παιδιά να προπονούνται και να κατεβαίνουν σε αγώνες ακόμα και με τη μεγάλη της ομάδα, αυτή των Ανδρών. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία. Θα επιδιώξουμε για το καλύτερο».

Κώστας Δήμου (προπονητής Πανιωνίου):

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που μετά από επτά χρόνια απουσίας ο Πανιώνιος θα βρεθεί στο F-4 του Κυπέλλου, σε έναν θεσμό που αποτελεί γιορτή του πόλο. Σιγά σιγά ο Πανιώνιος βρίσκει την περπατησιά του και ελπίζουμε όλοι ότι θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Ένας σύλλογος με μεγάλο όνομα και με ιστορία στην υδατοσφαίριση. Είμαστε χαρούμενοι που η διοργάνωση θα γίνει στη Χίο, σε ένα νησί με τεράστια παράδοση στην υδατοσφαίριση, που έχει βγάλει μεγάλους αθλητές. Τους ευχαριστούμε από πριν για την άψογη φιλοξενία που είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει, αλλά και την Ομοσπονδία για τη δική της προσπάθεια».

Χρήστος Κουτσιαλής (αρχηγός Πανιωνίου):

«Να επισημάνω αρχικά κι εγώ, με τη σειρά μου, ότι το χαιρόμαστε όλοι που το συγκεκριμένο F-4 γίνεται στην επαρχία και ιδιαιτέρως σε ένα ακριτικό νησί με τεράστια παράδοση στο πόλο. Θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού. Φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς θα κάνουμε τη μέγιστη προσπάθεια να προκριθούμε στον τελικό. Εκεί σταματούν, νομίζω, λογικά οι προσδοκίες μας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…».

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού):

«Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ΚΟΕ που γίνεται αυτή η διοργάνωση και πάλι στην επαρχία και ιδιαιτέρως στη Χίο. Διότι θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια, στο κέντρο, ίσως δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις. Στην περιφέρεια, όμως, ο φίλαθλος κόσμος διψά και θέλει να δει σπουδαία παιχνίδια.

Τώρα, ως προπονητής του Ολυμπιακού, θα είμαι ξεκάθαρος για τον στόχο μας: Είναι η κατάκτηση του κυπέλλου που το θέλουμε πολύ. Και να σας πω κάτι; Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε στη Συνέντευξη Τύπου για το f-4 του Κυπέλλου στη Χίο και δεν συζητάμε για τα τελικά του Τσάμπιονς Λιγκ της Ευρώπης, όπως κάναμε πέρυσι, καθώς ήταν μια εβδομάδα μετά. Αυτό τα λέει όλα. Τώρα μια εβδομάδα μετά είναι ο Υδραϊκός για το πρωτάθλημα. Αφοσιωνόμαστε, λοιπόν, μόνο στον στόχο που είναι κάθε φορά μπροστά μας. Φταίει μόνο το δικό μας το μυαλό κάθε φορά για το ποιους στόχους βάζει και ποιους πετυχαίνει. Όμως, δεν θέλω να κάνω και προβλέψεις».

Αλέξανδρος Γούνας (διεθνής υδατοσφαιριστής Ολυμπιακού):

«Ευχαριστούμε πολύ τη Χίο που αναλαμβάνει αυτή τη διοργάνωση και θα προβληθεί για άλλη μια φορά το άθλημα από την περιφέρεια. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, αλλά εμείς έχουμε βάλει στόχο να το κατακτήσουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε». Όσον αφορά στην ερώτηση που τέθηκε και στους τέσσερις παίκτες για το εάν ενδιαφέρονται να πετύχουν και κάποιο προσωπικό στόχο ση συγκεκριμένη διοργάνωση (δηλαδή MVP, πρώτος σκόρερ, καλύτερος τερματοφύλακας), ο Άλεξ είπε: «Μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίζει η ομάδα και σε αυτό θα είναι η σκέψη μας και η συμβολή μας. Να πάρουμε το Κύπελλο που είναι ένας από τους τρεις στόχους της χρονιάς. Δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικοί στόχοι».

Κώστας Λούδης (προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης, κατόχου του τίτλου):

«Συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες για τη σημασία της διεξαγωγής του F-4 στη Χίο, ναυτικό νησί, με τεράστια παράδοση στο άθλημα. Διψά η επαρχία για μεγάλα αθλητικά γεγονότα στα οποία μετέχουν και καταξιωμένοι, διεθνείς αθλητές που όλοι θέλουν να τους δουν από κοντά.

Είμαστε οι κάτοχοι του Κυπέλλου. Στόχος μας, λοιπόν, είναι η είσοδος στον τελικό και η κατάκτηση του τροπαίου. Έχουμε, όμως, απέναντί μας στον φετινό ημιτελικό τον Ολυμπιακό, έναν εξαιρετικό αντίπαλο που δείχνει πιο δυνατός φέτος και εύχομαι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Έχει φτιάξει ομάδα για να πάει εκεί ψηλά. Έχω, όμως, ένα προπονητικό παράπονο. Για να φτάσουμε σε αυτό που πετύχαμε πέρυσι χρειάστηκε (και χρειάζεται και φέτος) να είμαστε δυνατοί, σε πνεύμα και σώμα, να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες (τραυματισμούς αντίπαλης ομάδας, συμμετοχή αντιπάλου στο F-6 της Ευρώπης και να βρεθούμε σε μεγάλη μέρα). Φέτος, λοιπόν, μου έχει στερηθεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία γιατί υπήρξε η συμμετοχή των τριών καλύτερων παικτών μου σε καμπ της Εθνικής ομάδας τρεις μέρες πριν από το F-4. Ενώ ο Ολυμπιακός είχε τους δέκα διεθνείς παίκτες του εκεί και προετοιμαζόταν μαζί».

Μάριος Καπότσης (διεθνής υδατοσφαιριστής ΝΟ Βουλιαγμένης):

«Συγχαίρω την ΚΟΕ και τον ΝΟ Χίου για τη διοργάνωση στο ακριτικό μας νησί που αγαπάει το άθλημά μας. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι εκεί και θα δω όλους τους μεγάλους αθλητές μας να αγωνίζονται μαζί μου. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς. Με ενδιαφέρει να νικάει η ομάδα και όχι οι προσωπικοί μου στόχοι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής