ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 19ο FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ stoiximan.gr

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του μεγάλου τελικού

  24.03.2018 17:48       913

Την κατάκτηση του 19ου κυπελλου Ελλάδος υδατοσφαίρισης Ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του ΑΝΟ Γλυφάδας με 14-8 στη Χίο.

Μετά το παιχνίδι, οι πρωταγωνιστές των "ερυθρολεύκων" στάθηκαν στους επόμενους μεγάλους στόχους της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Δημήτρης Μάζης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού): "Κατ αρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ την Εθνική ομάδα γυναικών για το χρυσό μετάλλιο στο Europa Cup, που αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα ήθελα επίσης να πω πως ο πρώτος τίτλος που κατέκτησα στην καριέρα μου ως αθλητής ήταν το κύπελλο το 1992 και έκτοτε ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει σχεδόν όλους τους τίτλους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός και τον πανηγυρίζουμε ιδιαίτερα. Η ομάδα αυτή έχει δειξει πως αξίζει να φτάσει ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, είμαστε σε καλό δρόμο και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αυτά που θέλει ο κόσμος, δηλαδή και τους τρεις τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τον κ. Μιχάλη Κουντούρη, που ειναι κοντά μας και έχουν δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες, που μας επιτρέπουν να είμαστε πρωταγωνιστές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο κ. Κουντούρης ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 2011 με σημαντικα χρέη και τον έφτασε στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός είναι ίσως παγκοσμίως το μοναδικό σωματείο που διεκδικεί φέτος 4 Ευρωπαϊκά κύπελλα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει καταφέρει τόσα χρόνια να μας επιτρέπει να παίρνουμε τους καλύτερους παίκτες, για να μπορούμε να διεκδικούμε την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για εμάς είναι ο αιμοδότης και ο εγγυητής του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ο κ. Μαρινάκης βάλλεται από παντού το τελευταίο διάστημα και θέλω να δηλώσω πως όλοι αθλητές και σύσσωμο το τμήμα μας είναι κοντά του. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, που όπου κι αν παίξουμε σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, είναι κοντά μας και δίνει ώθηση σε όλους για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Ο κόσμος αυτός είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος".

Γιάννης Φουντούλης (παίκτης Ολυμπιακού, MVP και πρώτος σκόρερ του Final-4): "Νομίζω ότι είναι από τις λίγες φορές που τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα. Μπορεί να ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε το κύπελλο αλλά για εμένα προσωπικά το να βρίσκομαι εδώ στη Χίο όπου ξεκίνησα και ανδρώθηκα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Είδα ανθρώπους εδώ που ήρθαν να με στηρίξουν και εμένα και ολόκληρη την ομάδα, όπως και όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού και αυτό είναι ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα που σου δίνει τεράστια ψυχολογική τόνωση. Δεν ξέρω αν το τρόπαιο ήρθε εύκολα ή δύσκολα, αλλά σίγουρα ένα Final-4 είναι ξεχωριστό και δεν μπορείς να προδικάσεις τα αποτελέσματα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον ΝΟ Βουλιαγμένης και στον ΑΝΟ Γλυφάδας που παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί και ανταγωνιστικοί, εμείς δίκαια στεφθήκαμε κυπελλούχοι και θα προσπαθήσουμε τώρα να φτάσουμε μέχρι το τέλος και στις δύο διοργανώσεις που απομένουν".

Γιόζιπ Πάβιτς (αρχηγός Ολυμπιακού, καλύτερος τερματοφύλακας του Final-4): "Εμείς θα προσπαθήσουμε και για τον μεγαλύτερο στόχο, το ευρωπαϊκό, και θα τα δώσουμε όλα. Πρώτα για το πρωτάθλημα και μετά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω πως είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε όλους".

Δημήτρης Μάζης (προπονητής ΑΝΟ Γλυφάδας): "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα που τα δίνει όλα και έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη μπροστά μας να διανύσουμε. Είμαι ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά, από ολόκληρη τη σεζόν μέχρι στιγμής και όχι μόνο στην προκειμένη φάση, και νιώθω περήφανος που τους προπονώ".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ