ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι Εθνικές μας ομάδες σε Άλφεν και Χάγη

  08.09.2016 12:29       1358

Στην Ολλανδία για τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών (Άλφεν) και Νέων γυναικών (Χάγη), μεταβαίνουν οι Εθνικές μας ομάδες το ερχόμενο Σάββατο (10/9).

Οι δύο αποστολές όπως έχουν συγκροτηθεί:

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (κ 19)

Μανώλης Ζερδεβάς, Δημήτρης Κουρούβανης (τερματοφύλακες), Νίκος Γαρδίκας, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Γκιουβέτσης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Γρηγόρης Γιαννόπουλος, Νίκος Δελαγραμμάτικας, Μανώλης Τσαχειλίδης, Ιορδάνης Μασμανίδης, Παύλος Μουρατίδης, Γρηγόρης Καπετανάκης, Μανώλης Λιαπάκης

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο συνεργάτης του Νίκος Καραμάνης, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο εκ των Αντιπροέδρων της ΚΟΕ, Δημήτρης Γρυπάρης.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (κ 19)

Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Μαρία Πάτρα, Ελένη Ξενάκη, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Ιωάννα Χυδηριώτη, Άνθια Παπαναστασίου, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Ελένη Σελετοπούλου

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος, ο συνεργάτης του Άγγελος Γαρελίδης, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και το μέλος του Δ.Σ και έφορος Βασιλική Αρβανιτοπούλουως αρχηγός αποστολής. Η τελευταία μαζί με τους διεθνείς μας διαιτητές Νίκο Μπουδραμή και Σπύρο Αχλαδιώτη, αναχωρούν αύριο (9/9).

Οι διοργανώσεις

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων ανδρών, μετέχει στον Δ’ Όμιλο με αντιπάλους την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο και τη Μάλτα.

Οι υπόλοιποι Όμιλοι:

Α’: Σερβία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία

Β’: Κροατία, Ρωσία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν

Γ’: Ισπανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία

Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας (τοπικές ώρες):

11/9: 17.15 ΕΛΛΑΔΑ – Μαυροβούνιο

12/9: 17.15 ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

13/9: 10.15 ΕΛΛΑΔΑ – Μάλτα

Οι 1οι των Ομίλων προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά και οι 2οι 3οι παίζουν χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια για τις άλλες 4 θέσεις (14/9): 2Α – 3Γ, 2Γ – 3Α, 2Β – 3Δ, 2Δ – 3Β.

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων γυναικών μετέχει κι αυτή στον Δ’ Όμιλο με αντιπάλους τη Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία.

Οι άλλοι Όμιλοι:

Α’: Ιταλία, Σλοβακία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία

Β’: Ρωσία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ουκρανία, Κροατία

Γ’: Ισπανία, Ολλανδία, Σερβία, Ρουμανία

Η σειρά των αγώνων μας (τοπικές ώρες):

11/9: 12.00 ΕΛΛΑΔΑ – Ισραήλ

13/9: 15.30 ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία

14/9: 18.15 ΕΛΛΑΔΑ – Τουρκία

Κι εδώ ισχύει το ίδιο σύστημα πρόκρισης. Οι 1οι των Ομίλων απευθείας στα προημιτελικά και οι άλλες 4 ομάδες θα προκύψουν από τα χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια (15/9): 2Α – 3Γ, 2Γ – 3Α, 2Β – 3Δ, 2Δ – 3Β.

Χατζηθεοδώρου: «Δύσκολος ο Όμιλος αλλά το μυαλό στο χιαστί…»

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός των Νέων ανδρών, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, τονίζει για την διοργάνωση του Άλφεν: «Πηγαίνουμε στην Ολλανδία με όνειρα και φιλοδοξίες. Έχουμε δύσκολο μεν Όμιλο αλλά είναι καλό που ξεκινάμε στα «κόκκινα» με τα δύσκολα δηλαδή. Θα δούμε τα παιχνίδια ένα, ένα και θα κοιτάξουμε να είμαστε πανέτοιμοι στο χιαστί παιχνίδι. Όπως έχει αποδειχθεί, αυτό είναι το κρίσιμο και εκεί χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά».

Λέανδρος: «Να παίξουμε στα μετάλλια…»

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νέων γυναικών, Στέφανος Λέανδρος, υπογραμμίζει: «Ο Όμιλος μας είναι θεωρητικά εύκολος. Πάμε στη Χάγη για το καλύτερο δυνατό και αυτό που μπορούμε σαν ομάδα. Να φτάσουμε να παίξουμε στα μετάλλια. Θέλει προσοχή και αυτοσυγκέντρωση και αυτή θα είναι η επιδίωξη μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ